- Etter en nedgang både i antall meldte tilfeller og andel positive blant de testede de siste ukene, ser vi en liten økning nå, skriver FHI i en pressemelding onsdag. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Halvparten av de nye tilfellene med kjent smittested rapportert smitte etter reise utenlands

  Nicolai Prebensen
  29. juli 2020
  17:22
Spredningen av koronavirus er fortsatt lav i Norge. Samtidig har det vært en liten økning i forbindelse med at flere reiser til utlandet, viser ukerapporten for 20.-26. juli fra Folkehelseinstituttet.

Den samlede overvåkningen viser at spredning av covid-19 i befolkningen fortsatt er lav, og at det er god oversikt over smittespredningen. Smitte foregår i hovedsak rundt kjente tilfeller. Samtidig er det imidlertid flere som smittes på reise i utlandet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Ukerapporter koronavirus og covid-19
– Etter en nedgang både i antall meldte tilfeller og andel positive blant de testede de siste ukene, ser vi en liten økning nå. Det kommer etter at karantenebestemmelsene ved innreise ble endret fra 15. juli, og gjelder særlig personer som er smittet i utlandet. Dette er ikke uventet, men det er fortsatt snakk om lave tall. Vi følger nøye med på dette nå og i tiden framover, sier overlege Siri Helene Hauge ved Folkehelseinstituttet.

I løpet av de siste to ukene har om lag halvparten av de nye tilfellene med kjent smittested rapportert smitte etter reise utenlands.

Karanteneplikt
- Av disse har de aller fleste, 47 av 56 personer, vært på reise til land som er omfattet av karanteneplikt ved innreise til Norge. De landene vi har flest registrerte tilfeller fra, er Kosovo, Serbia og Sverige. I samme periode ble 9 personer smittet etter reise til Danmark, Polen eller Tyskland, land som på innreisetidspunktet var unntatt karantene, altså såkalte «grønne land», fortsetter Hauge.

Pressemelding fra FHI

Overlege Siri Helene Hauge ved Folkehelseinstituttet (FHI). (Foto: Folkehelseinstituttet)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no