Når Blow for Tom Wait spiller i Amfiet på Søgne gamle prestegård torsdag kveld er det første gang Eivind Kristensen og Jakob Berg gjester kultursenteret i Søgne. (Foto: Jacob Johannes Buchard)

I kveld: - Første opptreden på Søgne gamle prestegård

  Jon Aamodt
  30. juli 2020
  09:20
Han er noe usikker på om han kan ha vært innom prestegården med et ungdomsband en gang for lenge siden, men Eivind Kristensen kommer uansett til å regne torsdag 30. juli 2020 som sin premierekveld på kultursenteret. Sammen med resten av besetningen vil han gi Søgne-publikum en opplevelse de sent vil glemme når Blow - for Tom Waits inntar Sørlandets vakreste uteamfi i det som ser ut til å bli en vidunderlig sommerkveld. 

Helt siden inntoget i Søgne skolekorps da han gikk i fjerdeklasse har 44-åringen traktert saksofon og klarinett. I løpet av videregående startet han for første gang i et band, og siden har det fortsatt med ulike typer musikk.

- Takk til skolemusikken
- Jeg er veldig glad for den muligheten jeg fikk i skolemusikken den gangen. Det at vi fikk låne instrumenter var med på å få alt sammen i gang, sier Kristensen til N247 dagen før han skal opptre i Amfiet for første gang. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Kristensen spiller i dag sammen med flere band og topputdannede musikere. Ett av disse bandene, Blow var han med å starte som Oslo-student for 20 år siden. Fra den opprinnelige besetningen er det i dag Kristensen og vokalist Jakob Berg som er «still going strong». 

20 år med Tom Waits
- Jazzen var ikke noe for oss. Jakob er fra Hånes, og jeg kjente han fra ungdomstida da han var mye i Søgne, og vi hørte på Tom Waits. Det var litt sånn det startet på studentsteder i Oslo, siden har det utviklet seg voldsomt, sier Kristensen som i 20 år har spilt land og strand rundt med Blow. 

Orkesteret setter selv i gang flere arrangementer, blant annet feires hvert år fødselsdagen til Waits med konsert og ulike gjesteartister. 

- Vanvittig fin kveld
- Feiringen foregår på John Dee, det har blitt et populært arrangement som alltid er utsolgt lang tid i forveien. Med alt som har skjedd den siste tiden har det vært annerledes. Vi har ikke spilt siden desember, så nå ser vi frem til det vi tror blir en vanvittig fin kveld i Amfiet. Jakob kommer nok med noen historier fra Søgne-tida, de som tåler dagens lys.

- Musikken vi spiller kommer fra hele Waits' karrière og spenner over alt fra det sarteste rolige til det skikkelige rocka. Det blir innslag med norsk tekst også, oversatt av orkesterets keyboardist, sier Kristensen og lover at det er en spillesugen gjeng som endelig går på scenen i Amfiet torsdag kveld etter å ha avlyst flere store arrangementer dette året. 
Sist oppdatert 30.07.2020 klokken 09:21 av Nicolai Prebensen

Blow: Rune Jostein Eide, Sebastian Haugen, Espen Ellefsen, Eivind Kristensen, Jakob Berg, Sverre Thorstensen, og Christian Larssen. (Foto: Jacob Johannes Buchard)

Fra skolemusikken til Blow, og torsdag kveld i Amfiet på Søgne gamle prestegård, Eivind Kristensen. (Foto: Jacob Johannes Buchard)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no