Både Lasse Sigurdsen og Henrik Andersen forlater Fløy for å studere i Oslo og Bergen de neste årene. Bildet er fra en treningskamp mot Mandal tidligere i år. (Foto: Arild Hansen, arkiv)

Fløy-tap mot RBK 2: Lasse slutter, mens «Heggi» er på vent

  Arild Hansen
  27. juli 2020
  22:59
Fløy - RBK 2 0-2 (0-0),PostNord-ligaen avd. 2, Arkicon Arena. Tilskuere: 200.

Etter Fløys hjemmekamp mot Arendal på Arkicon Arena 8. august, reiser visekaptein Lasse Sigurdsen til Oslo for tre år studie innen sykepleien. Hans tid i Fløy er dermed over for denne gang. Den andre visekapteinen, Henrik Andersen drar også fra øya. Han skal til Bergen og vil studere i fem år. Han vil bli lærer. Når tid han forlater skuta, er per i dag uvisst.

Et stort tap
Lasse og «Heggi» er ekte øy-gutter. Lasse er spiss, og har vært en måltyv i alle år, selv om han og resten av de blå fikk lite til i 0-2-tapet for et nesten reinspikka juniorlag (og enkelte første-års seniorspillere) fra Trondheim. «Heggi» har vært en solid midtbanespiller i mange sesonger, han har en glimrende frisparkfot, som han pleier å slå flotte pasninger med. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det ville seg liksom ikke mot spillekåte, tekniske og hurtige trøndere, og Fløy ble rett og slett utspilt i lange perioder. Fløy hadde knapt en eneste målsjanse, og alt for mange forsøk ble lempet opp i lufta, som igjen endte opp i enkel nedfallsfrukt for langt mer ballhissige gjester.

Oslo
- Det stemmer at jeg drar til Oslo etter kampen mot Arendal. Skal begynne studiene ved Lovisenberg 10. august, så da er det slutt for denne gang. Men har jo lyst til å komme tilbake da, smiler Lasse, etter kampen sent mandag kveld.

- Jeg vet ikke når jeg drar til Bergen. Og jeg vet ikke når jeg eventuelt spiller min siste kamp i Fløy. Du må høre med ledelsen, sa en skuffet «Heggi» etter 0-2-tapet.

- Blir vanskelig
Ledelsen i Fløy sier dette om årets visekapteiner;

- Det er klart at Lasse går etter kampen mot Arendal. Hva det endelig blir med «Heggi», er litt uvisst ennå, sier sportslig leder Nils Petter Andersen og fotballformann Knut Ove Kristiansen.

- Det blir ikke ei lett ordning med å la «Heggi» pendle tur-retur Bergen, hjem til øya, og rundt i Sør-Norge til bortekampene, legger Nils Petter til.

Savnet
Dermed ser det ut til at begge drar fra øya om ikke så alt for lenge. To spillere som vil bli savnet i både troppen og blant publikum. Om Fløy jakter nye spillere, må vi vente med.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Lasse Sigurdsen på Arkicon Arena mandag kveld. (Foto: Arild Hansen).

Kampen mot RBK 2 viser i klar tekst at det er stor forskjell på å spille i 3. divisjon og i PostNord-ligaen. Selv om RBK 2 også er nyopprykket i år, viste de en spilleglød og teknisk lett og til tider elegant fotball som man knapt så her ute av gjestende lag i hele fjorårssesongen.

Spilte godt
- Vi spilte en veldig god kamp. Og vi vant helt fortjent. Dette laget består av mange juniorspillere, samt noen første års seniorer. Vi var klart best, sa RBK-trener Tormod Bjerkeset til N247 etter kampen.

0-1 kom etter et elegant og lurt frispark. Ballen ble slått inn bak et fullstendig lamslått og «sovende» Fløy-forsvar. 0-2 kom på overtid, og straffesparket var vel heller av det billige slaget. Men, pytt. Kampen var punktert likevel. RBK 2 var best i det aller meste i flomlyset på Flekkerøy denne mandags kvelden.

Scoringer: 68 min. 0-1 Sondre Skogen, 93. min. 0-2 Sondre Skogen (straffe).
Sist oppdatert 27.07.2020 klokken 23:27 av Nicolai Prebensen

Vi var klart best, sa RBK-trener Tormod Bjerkeset til N247 etter kampen. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no