- Denne benken må ha blitt hoppet på, sier Bjørn Pettersen (innfelt) til N247 mandag. (Foto: Arild Hansen)

Hærverk på nytt oppjustert turområde på Flekkerøy

  Arild Hansen
  27. juli 2020
  14:15
Bare fjorten dager etter at en liten ungdomsgjeng kastet en tung stein gjennom bakruten på bilen til Eivind Martinsen i Paulen på Flekkerøy, har folk igjen vært på ferde her ute. I fjor sommer startet en flott gjeng med litt godt voksne mannfolk dugnadsarbeid med å justere om et tett skogbelagt området i og rundt idylliske Krageviga. Før sommeren tok til i år, stod alt ferdig, og mange hundre turgåere har besøkt stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Veldig trist
På de gamle kanonstillingene, på vei fra bakkenivå og helt opp til topps, har det blitt hugget masse trær, busker og kratt. Det er blitt laget rekkverk på enkelte steder hvor fremkomsten er litt vanskelig for enkelte turgåere. Det er blitt ryddet til slik at border og stoler er satt på plass, attpå til med en fantastisk utsikt mot sjøen i nær sagt alle retninger. Bunkersene er blitt ryddet for søppel og haugevis av små og store stein, og det er lagt inn belysning. Folk som er født og oppvokst på Flekkerøy, og som har tatt turen ut, kjenner seg knapt igjen etter å ha vandret rundt der ute i det som tidligere var «de dype skoger». Selvfølgelig er det masse trær igjen ute i Lindebøskauen, men i området gamlegutta har ryddet, er det blitt oversiktlig og veldig flott.

Hæverk   
I løpet av helgen var det igjen mange turgåere ute på vandring i og rundt Krageviga, og mange stakk innom «Bonndilten» som ble arrangert i bukta like ved.

- Men det er nå ikke bare turgåere som har vært her ute. Andre mennesker med ufine tanker, har også besøkt stedet. Og det er så leit at noen skal ødelegge det vi har gjort for at det skal bli trivelig for folk her ute i skogen. De kan heller være med på dugnaden og få svettet ut og få brukt kreftene på en annen måte, enn å ødelegge, sier Pettersen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Bildet er tatt i januar hvor blant andre Torbjørn Sværd, Jan Gustavson, Trygve Martinsen og Bjørn Pettersen utførte dugnadsarbeid. (Foto: Bjørn Pettersen).

En fin benk er antakeligvis blitt hoppet på, så den knakk sammen. Det er også blitt revet opp rister over slukene, samt at to veldig tunge bord er blitt flyttet fra toppen og ned under den gamle kanonstillingen.

- Det å rive opp listene over slukene, trengs det verktøy til, sier en oppgitt Bjørn Pettersen til N247 mandag ved middagstider.
Sist oppdatert 27.07.2020 klokken 14:36 av Nicolai Prebensen

Det er blitt revet opp rister over slukene, samt at to veldig tunge bord er blitt flyttet fra toppen og ned under den gamle kanonstillingen. (Foto: Arild Hansen)

Det er nylig blitt gjennomført hærverk på de gamle kanonstillingene i Krageviga. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no