Reisebrev fra markedssjefen
- Ikke en eneste fisk å legge i panne ved leirbålet på Dovrefjell. (Foto: Janne K. Aamodt)

Med bobil på vei til Lofoten

  Janne Kristine Aamodt
  24. juli 2020
  16:37
Et år hvor mange av de ellers «vanlige» reisemålene i praksis er utelukket, har gitt vårt lille reisefølge det nødvendige påskuddet til å legge ferieturen langs norske landeveier. Følget som i starten består av seks voksne, åtte barn, to bobiler og en bil med campingvogn har sitt første treffpunkt på Lillehammer mandag kveld. I den ene bobilen som startet turen i Søgne, ferierer jeg som har tatt noen feriedager fra markedsavdelingen i N247 sammen med mann og tre barn. 

En entusiastisk og ivrig «bookingleder» kjemper seg til tre ledige plasser på Lillehammer camping hvor påtrykket denne dagen er ganske kolossalt. Det er lange køer av håpefulle som leter etter en plass for natta, og like etter at vi har fått våre plasser, dukker skiltet med «Fullt» opp ved innkjøringen. 

Shopping fremfor kultur
Lillehammer er et godt utgangspunkt for turen videre mot nord, og vi bestemmer oss for å utforske byen og hva den har å tilby. De unge er ikke i tvil, her skal det være shopping, kulturopplevelsene får vente til en annen anledning. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Neste etappe bringer følget nye 185 kilometer mot nord, samtidig som vi stiger 1.025 høydemeter. Fiske og fjellvandring på Dovre lokker oss ut av kjøretøyene. 

- Ingen fisk, ikke en eneste
Tross gode fiskekunnskaper og tre til fire kilometer vandring i mose og lav blir det ingen fisk i steikepanna ved kveldsbålet. Heller ikke treffer vi på de store Moskusene som vandrer i området, men sola skinner og ni nådeløse sommergrader gir oss likevel mersmak til mer av dette. Likevel, Lofoten er ennå et stykke unna, så det er bare å komme seg videre, livet langs E6 ligger og venter på oss. 

Turkameratene med campingvogna snur nesa mor sør igjen, men vi fortsetter mot neste pitstopp. Det blir i Trondheim, og med bursdagsbarn i turfølget blir det middag i Egon tårnet 74 meter over bakken på et gulv som roterer langsomt rundt 360 grader. Flott utsikt (bildet), og absolutt en artig opplevelse for store og små.

Nord-Norge
Yr viser at vi har et par dager med regn i vente så vi bestemmer oss for å legge flest mulig kilometer bak oss denne dagen. Ved skumring, like etter klokken 22.30 gir vi oss for dagen. Portalen over E6 med tydelig påskrift «Nord Norge» vitner om at vi er på vei inn i riktig landsdel. 

Fredag morgen, etter overnatting like ved porten til nord, ser vi for oss etappen opp til Bodø. Blir det ferge over til Lofoten? Det får vi komme tilbake til når reisebrevet fortsetter.

Første stopp, Lillehammer camping. (Foto: Janne K. Aamodt)

Her spiste vi middag, 74 meter over bakken i Egon tårnet. (Foto: Janne K. Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no