Styreleder i Søgne FK, Stig Trydal (innfelt) sier at de må betale for leie av en bane de har skutt inn over en million kroner til er helt horribelt. Bildet er fra Tines Fotballskole i 2019. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Trist for frivilligheten i Søgne og Songdalen

  Nicolai Prebensen
  14. juli 2020
  10:36
- Nå tar kommunen betalt for alt. Dette er bare trist for frivilligheten i Søgne og Songdalen, sier Gunnar Engebu i Søgne Fotballklubb.

Det han refererer til er at idrettsklubbene i Søgne og Songdalen nå må betale for baneleie når det arrangeres cuper og lignende som klubben tjener penger på. Det gjelder blant annet Tine fotballskole som i år arrangeres 12. til 15. august.

- I tillegg jobbes det med en fotballskole til i sommer, et arrangement vi må komme tilbake til, sier han.

Dagspris
Leieprisen er satt til 560 kroner per dag per bane på kunstgress og kroner 1.175 på baner med naturgress. For fotballskolen betyr dette 6.885 kroner for de tre dagene klubben benytter banene under fotballskolen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- I gamle Søgne kommune betalte Søgne FK aldri leie for banene. Klubben har jo selv betalt en del av gresset på banene, og i tillegg er naturgressbanen dominert av et stort hull, så dette blir rart, sier Engebu.

Det var i kulturutvalgets møte den 3. juni at nye leiesatser for idrettsanleggene i den nye kommunen ble enstemmig vedtatt. For idrettslag i gamle Kristiansands ble flere av leieprisene halvert, mens det for klubber i Søgne og Songdalen er nytt at det må betales leie for arrangementer som har deltakeravgift.

I vedtaket den 3. juni står det:

Arrangementer på kommunens kunstgressbaner:
  • Turneringer, fotballskoler i aldersbestemte klasser, per bane per dag kroner 1.125.- (tidligere) kroner 560.-, halvering
  • Turneringer, alle andre klasser og divisjoner, per bane per dag kroner 2.410,- (tidligere), kroner 1.205 halvering
Arrangementer på kommunens naturgressbaner:
  • Turneringer, fotballskoler i aldersbestemte klasser, per bane per dag kroner 2.350,- (tidligere), kroner 1.175, halvering
  • Turneringer, alle andre klasser og divisjoner, per bane per dag kroner 2.410,- (tidligere), kroner 1.205,-, halvering
  • Turneringer, alle andre klasser og divisjoner, per bane per dag kroner 7.600 (tidligere), kroner 3.800, halvering

Søgne FK arrangerer også FFO (fotballfritidsordning), og for dette må klubben nå betale kroner 110 per time i baneleie.

- Vi har FFO to dager i uka hvor barna er på stadion i tre timer. I tillegg har vi Repstad Akademiet onsdager samt på søndager. Det blir 1.320 kroner i uka gjennom skoleåret. Det betyr rundt 52.000 kroner i økte utgifter for Søgne FK. Det er helt nytt for oss at vi må betale baneleie under arrangementer og jeg må derfor nå foreslå at vi legger ned Repstad Akademiet på søndager. Dette fordi det ikke vil svare seg økonomisk, sier Engebu videre. 

Horribelt
Styreleder Stig Trydal kaller vedtaket horribelt.

- Fotballklubben har betalt godt over en million kroner for den nye Murisør-banen, og at vi nå skal betale for å bruke den kan jeg ikke godta i. Jeg håper at frivilligheten i Søgne og Songdalen nå gjør ett opprør. I Songdalen har de heller ikke betalt baneleie tidligere. Nå må dette ta slutt. Alt skulle jo bli så mye bedre i den nye kommunen. Hvor er det blitt av?, avslutter Trydal.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Under fotballfritidsordningen, cuper og fotballskoler er mange frivillige fra Søgne FK i full sving for å glede de unge talentene. Her fra Tines fotballskole i 2019. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

Lisan Gjendem, kulturkonsulent innbyggertorg kultur sier til N247 at dette er det politikerne som har bestemt.

- Halvert
- For lag i gamle Kristiansand er de aller fleste prisene halvert, og for alle kamper for spillere i aldersbestemte klasser er baneleien fjernet. I hallene skal det betales for leie av cuper og turneringer som har deltakeravgift. Cup eller turneringer for barn ble vedtatt til kroner 120 per time. Cup eller turnering for voksne er satt til kroner 255,- per time som er en halvering fra tidligere satser. Seriekamper er i dette vedtaket også fritatt for leie, noe som er nytt fra 2020, avslutter hun.

Hun opplyser videre at det ikke lenger tas betalt for brøyting av banene vinterstid. 

- Dette gjelder også i gamle Kristiansand. Vi har vært med på å kjøpe en maskin som vi ikke ser noe til. I gamle Søgne tok ingeniørvesenet brøytingen på strak arm, gjorde en kjempejobb og tok aldri betalt, avslutter styremedlem Engebu.
Sist oppdatert 14.07.2020 klokken 10:58 av Nicolai Prebensen

Gunnar Engebu, styremedlem i Søgne FK er en opptatt mann under cuper og arrangementer i regi av klubben. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no