Helt fremst sitter Øyvind Kristoffersen. Videre første rekke fra venstre: Daniel Kulien, Njål Pettersen, Alfred Strøm, Jakob Øverland Solheim og Albert Lindhjem Engedal. Andre rekker: Noa Oliver Kristiansen, Martin Austefjord, Thomas Kulien, Aasmund Nikolaisen og Jonas Pettersen. Bakerst: Markus Einar Lindhjem, Tarald Andås, Gabriel Ingebretsen og Sebastian Halvorsen. (Foto: Arild Hansen)

Spanderte ei stor bål-kake på bål-gutta fra Flekkerøy

  Arild Hansen
  12. juli 2020
  11:25
- Jeg er mektig imponert. Maken til innsats dere la ned for å få dette store bålet til å nå 20,5 meter opp i lufta, og all den pallebæringen dere utførte, står det all respekt av, sa Øyvind Kristoffersen til bål-gutta som hadde samlet seg på terrassen ved kafeen på Høyfjellet lørdag ettermiddag.

Flott kake
Kaka han hadde skaffet til veie var mer enn stor nok. Oppe på marsipanen var det laget et bildet av bålet, tro kopi av originalen, og de første kakestykkene ble slukt like kjapt som de første pallene ble det da flammene tok skikkelig  fyr ute på den vesle Indre Lindøya like utenfor Flekkerøy.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Jeg var sjøl der ute i båt tre-fire ganger mens dere holdt på å stable paller. Jeg vet hvor enormt mye arbeid som ligger bak, og ikke minst hvor mange jobbtimer dere har brukt. Så hadde dere hele veien ett mål for øyet. Dere ville  slå den gamle rekorden på 16 meter, også klarte dere det med glans. Derfor vil jeg spandere denne kaken på hele gjengen. Det fortjener dere virkelig, og jeg vet at dette bålet ble det snakket om i hele landsdelen. Så takk, gutter, spis i vei, sa Kristoffersen til  de blide og lattermilde guttene som møtte frem.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Et fantastisk St.Hans bål på Indre Lindøya 23. juni. (Foto: Frode Stokkeland)

Ny rekord neste år
Allerede neste år ønsker guttene å bygge et enda større bål enn det de reiste i år. Da trengs det enda flere paller, og den biten er ikke gjort i en fei. Sankthansaften i 2014, 2015 og 2016 skjedde det ingen ting ute på den vesle øya.  I årene før det igjen, var det Christiansand Bryggeri som var den store leverandøren av paller. I de senere år er det også andre som har som har hentet paller på CB, så nå må gutta fra øya ty til andre bedrifter og firmaer. Men, de klarte det jo i år, så  hvorfor ikke i 2021 også?

- Vi må gå for å bygge et høyere bål neste år, sier Jonas Pettersen, en av idéskaperne bak årets rekordbål.

Rundt bordene på terrassen kom det mange tilrop, og de handlet kun om antall meter. Fleipen om 30 meter i 2030 fikk latteren til å runge på Høyfjellet lørdag ettermiddag. 

Denne kaken ble servert gutta på Høyfjellet lørdag ettermiddag. Selvfølgelig med et bildet av bålet da det stod ferdig. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no