- Det virker direkte smålig at de nå etter kommunesammenslåingen må betale for å møtes på Shantyen, skriver Høyres Terje Ø. Pettersen i sin henvendelse til politisk og administrativ ledelse mandag. (Foto: Jon Aamodt, arkiv/Nicolai Prebensen, arkiv.)

- Virker direkte smålig

  Jon Aamodt
  07. juli 2020
  18:18
Administrasjonens håndtering av søknaden om fri parkering fra pensjonistene som benytter «Shantyen» på Høllebrygga har fått flere politikere til å reagere. 

Forrige uke sendte Demokratenes gruppeleder i Kristiansand, Vidar Kleppe en skriftlig henvendelse til ordføreren der han henviser til det som kalles et «skuffende negativt svar» til pensjonistene. I sin henvendelse spør Kleppe om ordføreren vil ta et initiativ for å imøtekomme pensjonistenes ønske om fri parkering. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

FrPs Christian Eikeland har fulgt opp med å anmode ordføreren om å løse saken raskt, og han har fått støtte fra Demokratene til å innkalle bystyret til et ekstraordinært nettmøte dersom saken ikke får en rask og positiv løsning. 

Tidligere Søgne-ordfører Anne Berit Andersen (bildet) uttalte til N247 at hun var ganske overgitt og mente mange blir provosert over noe som egentlig burde være en liten og enkel sak å ordne opp i.

- La pensjonistene få være i fred, uten å kreve betaling for parkeringen, sa den tidligere ordføreren da. 

Foreslår midlertidig løsning
- Kristiansand Parkering har nektet å gi pensjonistene, som møtes i «Shantyen» på Høllebrygga, fortsatt gratis parkering. Dette frustrerer mange i Søgne. Det virker direkte smålig at de nå, etter kommunesammenslåingen, må betale for å møtes på Shantyen, skriver Høyres Terje Ø. Pettersen i en henvendelse til politisk og administrativ ledelse i kommunen mandag formiddag.  

Han viser videre til at enkelte partier tar til orde for å innkalle til ekstraordinært bystyremøte i sommer, kun for denne saken, men legger til at dette mener Høyre er unødig bruk av skattebetalerens penger.  

- Vi foreslår derfor at det utstedes 10-15 parkeringskort som brukerne av «Shantyen» kan benytte seg av. Kortene kan utstedes til «Shantyen», slik det gjøres med parkeringsplasser tilknyttet båtplassene i Høllen- og Solta Båthavn, og oppbevares i «Shantyen». Da kan besøkene hente parkeringskort der når de ønsker å treffe sine pensjonistvenner i «Shantyen». Dette som en midlertidig løsning til bystyret kan få behandlet  saken på en ordentlig måte, skriver Pettersen i sin henvendelse.  

- Koster lite
Han understreket at dette vil koste lite for kommunen, er effektivt og gir en smidig løsning på en «liten» sak som betyr mye for dem det gjelder. Pettersen ber ordføreren følge opp denne saken snarest med administrasjonen og eventuelt benytte sin sommerfullmakt til å skjære gjennom og løse saken nå. 

Avventer behandling i parkeringsetaten
- Søknaden gjelder i den såkalte «skuldersesongen» og derfor ikke i juli, skriver fungerende ordfører Erik Rostoft (TVP) (bildet) i et svar til partienes gruppeledere tirsdag. 

Han mener videre at administrasjonens intensjon om å behandle saken i løpet av tre til fire uker ansees som fornuftig og refererer til kommunikasjon med parkeringssjefen som uttaler at: «Høllen-området er komplekst med mange  brukergrupper – og det jobbes internt i ny kommune med forvaltning og administrering av de ulike bruksområdene».

- Ikke imponert
- Vi vet at vi har støtte fra flere av de andre partiene i bystyret for vårt forslag. Det hadde vært en smal sak for fungerende ordfører å benytte sin sommerfullmakt og løse denne saken ved å utstede midlertidige parkeringskort straks. Det er heller ikke vesentlige kostnader med en slik løsning. Vi kan derfor ikke si at vi er særlig imponert over svaret fra fungerende ordfører, som nærmest må betraktes som en unnamanøver, sier Pettersen til N247 tirsdag ettermiddag. 
Sist oppdatert 07.07.2020 klokken 23:40 av Nicolai Prebensen

Flere bystyrepolitikere har engasjert seg etter at pensjonistene på Shantyen fikk avslag på sin søknad om fri parkering. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no