Trond Aske sommeren 2015.

Sjekteracet: Samme jury som i 2019

  Nicolai Prebensen
  04. juli 2020
  16:11
Nøyaktig en uke før Trysnes Brygge Sjekterace 2020 er i gang, er juryen som skal vurdere mange klasser under racet klar.

- Det var en kjapp jobb, det blir de samme som i fjor, sier Pål Try til N247 lørdag.

- Havnesjef og jurymedlem Svein Eikeland stiller opp allerede fredag, uten at noen helt vet hvorfor. Han gleder seg i alle fall til dagen. Jurymedlem Knut Holmen har brukt ei uke på å få byttet bort brannvakta den helga. Det gikk bra etter mye kjøpslåing. Båtbygger og jurymedlem Svein Walvick fikk såvidt kremtet frem et ja mellom plankebitene han bygger ny båt med for tiden. Til slutt, men ikke minst Thomas Granfeldt var viktig, men måtte bryte sammen til slutt etter å ha fått et godt tilbud fra regattakomiteen, sier Try lattermildt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Daglig leder ved Trysnes Brygge, Ralf Georg Olsen har tatt på seg spanderbuksene i år også, og årets pokaler er like store som fjorårets.

Disse deles ut i følgende klasser:
  • Raskeste båt, ensylindret
  • Raskeste båt, tosylindret
  • Raskeste båt, tresylindret
  • Foreløpig hemmelig
  • Flotteste utsmykning
  • Beste lyd
  • Beste «landkjenning»
  • Beste start (prosedyren kommer vi tilbake til)
  • Beste sjømannskap
Nytt av året er det at alle startende båter må være på plass en time før startskuddet går klokken 14.00. Juryen skal vurdere båtene før start for å spare litt tid i etterkant. Under racet skal de vurdere de mer sjømannsmessige kvalitetene til skippere og mannskap.

Auksjon
Vi har enda ikke fått tak i en sjekte som kan doneres til auksjonen til et godt formål.

Det er viktig at alle som skal delta melder seg på, slik at vi slipper masse manuelle registreringer like før start. Husk også å ta med tape til starnumrene som skal festes i baugen, på babord og styrbord side.

Mer informasjon kommer senere i helgen og ut over i neste uke.

2015
Hvis noen lurte på hva Trond Aske, som i 2015 var deltager i sjekteracet, syntes om arrangementet den gang, kan dere se en repetisjon av et intervju som N247 gjorde med karen. Sammen med Pål Try skal han lede oss gjennom dagen i samarbeid med Kjetil Andersen. Akkurat som i sjekteracet 2019.

Nederst i artikkelen ser du noen bilder fra fjorårets race.

Juryen i dyp konsentrasjon over notatene. Havnesjef og jurymedlem Svein Eikeland, jurymedlem Knut Holmen, jurymedlem Thomas Granfeldt og jurymedlem Svein Walvick fant vinnerne i fjor. Den jobben har de tatt på seg også i år. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Bildet er fra starten ut TYrysfjoren under Trysnes Brygge Slekterace 2019. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Trysnes Brygge Sjekterace 2019
Se noen bilder fra folkefesten på Trysnes brygge og i området utenfor feriesenteret.
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no