Shantyen i Høllen. Inntil ett tusen kroner per måned kan pensjonistene som møtes her risikere å måtte betale i parkeringsavgift til Kristiansand kommune dersom ikke administrasjonen eller politisk ledelse viser smidighet for denne gruppen og gir fortsatt fritak for avgiften. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Anmoder fungerende ordfører om positiv avgjørelse

  Jon Aamodt
  03. juli 2020
  17:40
- I en epost til politisk ledelse i Kristiansand kommune, ber FrP om rask behandling av innsendt klage på saken som vises til i følgende artikkel, skriver bystyrerepresentant for FrP Christian Eikeland og henviser til artikkelen N247 publiserte torsdag.


Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

«FrP anmoder fungerende ordfører om å ta en positiv avgjørelse på sommerfullmakt gitt av bystyret. Det trengs ikke vente på byråkratisk rot, og FrP ber fungerende ordfører vise handlekraft.  Dersom saken ikke tas på sommerfullmakt så raskt som mulig, vil  FrP anmode, og søke tilslutning for et ekstraordinært bystyremøte som avholdes på teams/skype slik andre møter er avholdt i koronatiden. Ettersom det nå gis åpning for slike møter, så trenger ikke representantene avbryte sin ferie for å delta på møtet». skriver Eikeland videre i eposten.

- Vil ha varig fritak
Til N247 sier Eikeland at dette er en sak som har vært behandlet politisk også tidligere. Blant annet har et forslag fra Roy Fardal (Uavh.) tidligere blitt vedtatt og sørget for et midlertidig fritak for parkeringsavgift i Høllen. 

- Vi ønsker nå er varig fritak for den gruppen som er omtalt, og dette mener vi bør være helt uproblematisk. Det hele er egentlig en fillesak som fungerende ordfører bør kunne ordne opp i så fort som mulig. Her har det allerede vært nok av politisk og byråkratisk rot, sier Eikeland. 

Han legger til at dersom det ikke raskt kommer en positiv løsning, vil han søke støtte for at bystyret foretar en enkel og rask behandling av saken gjennom et nettmøte, men håper i det lengste at dette ikke blir nødvendig. 

Fungerende ordfører Erik Rostoft (TVP) har ikke besvart N247s henvendelse fredag. 
Sist oppdatert 03.07.2020 klokken 17:41 av Jon Aamodt

Roy Fardal (Uavh.) er blant bystyrepolitikerne som tidligere har engasjert seg sterkt for brukerne av Shantyen på Høllebrygga. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Demokratenes gruppeleder i Kristiansand, Vidar Kleppe har også engasjert seg for pensjonistene på Shantyen og sendt en skriftlig henvendelse til ordføreren der han ber om at pensjonistene slipper å betale parkeringsavgift når de bruker Shantyen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no