Norges Fotballforbund (NFF) har fredag fått beskjed om at det ikke blir noen ytterligere gjenåpning av breddefotballen før tidligst i august. Bildet er fra en seriekamp til Søgne FKs seniorer i 4. divisjon sesongen 2019. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Ingen åpning av breddefotballen før tidligst i august

  Redaksjonen
  03. juli 2020
  16:48
NFF har fredag fått beskjed om at det ikke blir noen ytterligere gjenåpning av breddefotballen før tidligst i august.

Norges Fotballforbund har i dag fått svar på brevene som er sendt til Helse- og omsorgsdepartementet og Kulturdepartementet. Svaret er nedslående. I brevet står det at regjeringen av smittevernhensyn ikke vil åpne opp for treninger og kamper for breddefotballen i juli.

- Betyr mye for mange
- Vi er glade for at Kulturdepartementet i brevet skriver at de har stor forståelse for NFFs ønske om en ytterligere åpning av idretten, og at det anerkjennes at fotball betyr mye for mange. Slik jeg leser brevet er det helsemyndighetenes tydelige anbefaling om at det ikke bør gis unntak for avstandskravet på en meter for spillere over 20 år som er utslagsgivende. Dette til tross for at helsemyndighetene har fastslått at kontakt i fotball medfører liten risiko for smitte, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Gjennom media har kulturministeren uttalt at det er opp til NFF å la 2. divisjon kvinner og 3. divisjon menn starte med trening og kamp så lenge klubbene forpliktes til å følge smittevernsreglene i toppfotballpiloten. Nevnte divisjoner var ikke en del av denne piloten opprinnelig. NFF har derfor den siste uken gjennomført en undersøkelse blant disse klubbene for å vurdere om det er mulig å sette disse i gang innenfor smittereglene som gjelder i toppfotballpiloten. I brevet blir det også sagt nei til å innlemme 2. divisjon kvinner og 3. divisjon menn i toppfotballpiloten.

- Skuffende
- Dette er et skuffende svar fra regjeringen. Både at de ikke ser verdien av trening for alle og at de gjør helomvending i spørsmålet om NFFs mandat til å innlemme nye liganivåer i toppfotballpiloten. Danmark åpnet for hele bredden allerede 7. juni. Derfor er det uforståelig for hele Fotball-Norge at regjeringen ikke kan åpne for trening allerede nå. Særlig med tanke på at norsk fotball hele veien har dokumentert vår evne og vilje til å ta smittevern på høyeste alvor fra dag én, fortsetter Svendsen.

Norges Fotballforbund og Norges Idrettsforbund er invitert til møte med politisk ledelse i Helse- og omsorgsdepartementet og Kulturdepartementet først 10. august klokken 11.30.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Det blir ingen 4. divisjonskamper før tidligst i august for Søgne FKs herrer og damer. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

50.000 spillere
- Vår breddeprotokoll for igangsettelse for hele breddefotballen er klar, og vi er glade for Kulturdepartementets imøtekommenhet overfor både protokoll og stadfestelse av fotballen helsemessige og sosiale betydning for samfunnet. Et møte først 10. august kommer imidlertid sent for våre klubber som skulle vært midtveis i sesong nå. Vi ber hele regjeringen om å revurdere forslag til møtetidspunkt, slik at vi kan få en realitetsvurdering av vårt forslag til protokoll på et langt tidligere tidspunkt. Det mener jeg de over 50 000 spillerne i breddefotballen for voksne fortjener, avslutter Terje Svendsen. 

Pressemelding fra Norges Fotballforbund
Sist oppdatert 03.07.2020 klokken 19:01 av Nicolai Prebensen

NFFs president, Terje Svendsen. (Foto: NFF)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no