"Gamle Oksøy" var på snarvisitt i Høllen fredag formiddag. Her settes kursen for Ny-Hellesund og Kristiansand sentrum igjen. (Foto: Nicolai Prebensen)

«Gamle Oksøy» i rute mellom Kilden og Høllebrygga i hele juli

  Nicolai Prebensen
  03. juli 2020
  14:49
- Vi skulle egentlig vært på tur nedover Norskekysten og deltatt i over 50 arrangementer i sommer, men det satte koronaviruset en effektiv stopper for. Det var feiringen av 300 års lostjeneste vi skulle ha markert, sier skipper ombord på «Gamle Øksøy», Odd Nordahl-Hansen til N247 fredag formiddag.

Feiringen er utsatt ett år. I stedet for Norgesturné blir det rutekjøring mellom Kvadraturen og Høllebrygga i hele juli.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi måtte jo ha en aktivitet i sommer og bestemte oss for å starte rutekjøring mellom Kilden i Kvadraturen, via Bredalsholmen for en kaffe, noe å bite i og omvisning på Fartøyvernsenteret. Deretter seiler vi til Høllebrygga via Ny-Hellesund. Turen tar rundt tre timer, sier Nordahl-Hansen videre.

Han forteller at det er opp til publikum om de vil bli med på returen med samme rute, eller ta bussen tilbake til sentrum igjen.

Venneforening
- Da korona-alarmen gikk hadde vi mannskap for hele turen langs kysten. Da bestemte mange seg for å gjøre noe annet i sommer, men vi har bemannet opp med medlemmer fra «Gamle Øksøy» Venneforening og mye av deres arbeid består i å sprite alle håndtak og sørge for at gjestene følger de smitteverntiltak vi har satt opp i samråd med kommunelegene i Lindesnes og Kristiansand. Vi har blant annet laget et enveissystem ombord slik at publikum ikke møter hverandre i gangene, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
«Gamle Oksøy» på vei ut Høllefjorden etter snarvisitten på Høllebrygga fredag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

Nordahl-Hansen ønsker alle som vil oppleve Sørlandskysten på sitt beste om å ta en tur.

- «Alle» skal jo enten til Sørlandet eller Lofoten i år, og da tenkte vi at dette kunne være et godt tilbud til ferierende. Vi seiler mandag, onsdag og fredag fra Kilden klokken 09.30 med ankomst Høllebrygga klokken 12.30. Returen går umiddelbart med ankomst Kilden klokken 15.30. På grunn av smittevern har vi ikke billetter, og bestillinger må gjøres digitalt via lindesnesshop.no, avslutter han.
Sist oppdatert 03.07.2020 klokken 15:30 av Nicolai Prebensen

Odd Nordahl-Hansen er skipper ombord på det tidligere forsyningsskipet for Kystverket. Stiftelsen Lindesnes fyrmuseum er det administrative navet i Kystverkets etatsmuseum "Kystveksmusea". I samarbeid med "Gamle Oksøy venner" arbeider Kystverksmusea med å bevare MS "Gamle Oksøy" gjennom bruk og formidler fartøyets opprinnelige funksjon og historien om norsk kystkultur. (Norsk fartøyvern.no). (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no