Pensjonistene som bruker Shantyen i Høllen har fått avslag på sin søknad om parkeringskort. Avslaget er påklaget, og tidligere ordfører i Søgne, Anne Berit Andersen gir sin fulle støtte til pensjonistene og ber kommunen skjære gjennom. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- La de nå få fred

  Jon Aamodt
  03. juli 2020
  20:11
- Jeg ble rett og slett litt overgitt. Dette er egentlig en liten ting, men den provoserer så mange, og jeg kjenner det gjør litt vondt, sier tidligere Søgne-ordfører og stortingsrepresentant for Høyre, Anne Berit Andersen til N247 fredag formiddag. 

Bakgrunnen for Andersens uttalelser er torsdagens artikkel i N247 om pensjonistene som har fått avslag på sin søknad om gratis parkering ved bruk av «Shanty», pensjonistenes lille fristed på Høllebrygga. 

Den tidligere ordføreren kjenner bedre enn de fleste bakgrunnen til det omtalte stedet og hva det har betydd for mange enslige eldre i bygda. Ikke minst for å opprettholde standarden rundt uteområdene der så mange går ombord i båtene sine, kommer i land, eller bare koser seg med en bryggesleng der kystkommunen møter havet utenfor. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Før «Shantyen» ble bygget hadde pensjonistene ei lita bu i Høllen. Etter at den ble revet kom en del av ildsjelene opp på ordførerkontoret for å få hjelp til å ordne en ny plass. Med god hjelp fra flere private og bedrifter som Block Wathne og Johan G. Olsen kom «Shantyen» opp, kommunen la til rette for det jeg kalte en varmestue og som har vist seg å bety så mye for så mange i årene etterpå, fortsetter den tidligere ordføreren. 

- Folk er forskjellige
Hun legger til at selv om det i dag finnes andre arenaer for pensjonister som ønsker å leve et sosialt liv, så er folk forskjellige. 

- Å sitte på en kafé passer ikke for alle, «Shantyen» (bildet) har fylt et behov, og det har aldri vært knyttet negative hendelser til stedet, utelukkende positive ting. Det har vært en arena for frivilligheten, her er det servert fiskesuppe og en kaffekopp, alt i rolige former, understreker hun. 

- Skjær igjennom
At denne gjengen nå får til svar at de må betale parkeringsavgift synes Andersen lite om, og hun sender en sterkt oppfordring til kommunens administrasjon om å skjære gjennom. 

- Dette kan ordnes så enkelt, uten å bruke masse tid på byråkrati eller at det skal være nødvendig å ta dette opp som en politisk sak. Det må være mange andre ting administrasjonen kan bruke tida si til. Vær fleksibel, kostnader ved å lage en stor sak av dette vil helt sikkert langt overstige det kommunen kan få inn på noen parkeringskroner. La ting være som det har vært, ikke lag bråk om dette år etter år, men skjær igjennom en gang for alle og løs denne saken nå, er det tydelige hjertesukket fra en tidligere ordfører. 

- Søgne er Søgne
Når saker som denne dukker opp i kjølvannet av en omdiskutert kommunesammenslåing, vil et uheldig utfall ikke akkurat oppfattes som et plaster på såret, snarere tvert imot, og Andersen minner om at Søgne fremdeles er Søgne, selv om bygda nå er en del av en ny Kristiansand kommune. 

- Vi er ikke tatt inn i den gamle bykommunen, men er en del av en helt ny kommune, minner hun om og avslutter med en innstendig oppfordring om å la pensjonistene på «Shanty» være i fred uten at kommunen skal ta betaling. 
Sist oppdatert 03.07.2020 klokken 20:12 av Nicolai Prebensen

- Skjær igjennom og bruk tida til viktigere ting, er oppfordringen fra Anne Berit Andersen til kommunens administrasjon. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no