Alexandra og Kristian storkoser seg på «Fløys Sommerfotball» ute i Lindebøskauen. De skal være her i hele juli, og får med seg alle treningene. (Foto: Arild Hansen)

Bodde på øya, flyttet til Oslo, og er tilbake igjen på «Fløys Sommerfotball»

  Arild Hansen
  03. juli 2020
  13:30
Det er tydelig at fellesferien bare er noen timer unna. Onsdag startet «Fløys Sommerfotball» ute på Arkicon Arena i Lindebøskauen, og i forkant var det påmeldt 31 barn. Da leder Marius Kjørvik Johansen ønsket alle hjertelig velkommen, var det møtt frem 42, og på fredag, andre dag av fotballtreffet, telte arrangøren til sammen 57 barn. Mulig fjorårets deltakelse på 70 barn kan nåes utover i juli.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Kjempegøy
Midt inne i en haug av deltakere, traff N247 to blide barn. Tvillingene Alexandra og Kristian Haugland Ånensen bodde nemlig her ute som smårollinger. Pappa Arild er reinspikka Flekkerøy-gutt, og fredag kveld er han og kona Eva ventet til skibbua deres inne i Lindebøkilen for å starte ferien som varer måneden ut. Da får tvillingene med seg hele fotball-gildet de har meldt seg på til.

Barna deres ankom øya for ei uke siden, og de bor hos farmor Anna. Da hadde de først deltatt på FFO inne på Fornebu der familien bor, og tvillingene er medlem av klubben som bærer navnet Snarøya.

- Dette er kjempegøy, sier de to blide barna, på kav østlandskdialekt.

- Og gøy å være på øya igjen, sier begge, som også deltok på fjorårets arrangement.

Keeper i genene
Alexandra og Kristian er åtte år gamle, og til høsten venter 3. trinn på den lokale skolen. Selv om Kristian ennå er veldig sylfersk med den lille lærkula, viste han tydelig hvor han skulle spille på banen. Han kom nemlig ikledd to knallgule keeperhansker, så da var den saken klar. Da må det vel mulig ligge noe i genene. Pappa Arild stod i mål for Fløy, og mange fotballfjes rundt i landsdelen minnes nok Arilds onkel, han Steinar Pedersen, som i si tid stengte målet i mang en kamp i en årrekke for de blå fra øya.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Alexandra og Kristian storkoser seg på «Fløys Sommerfotball» ute i Lindebøskauen. De skal være her i hele juli, og får med seg alle treningene. (Foto: Arild Hansen).

Treningen fredag startet med lett teknisk trening, de slo pasninger på kort avstand til hverandre, og både iveren og humøret var det ingen ting å si på. Her ble det ei halvannen times gøyal og lærerik økt, med spillere fra Fløys A- og juniorlag som instruktører. Nå blir det helgefri, og så er det på an igjen til mandag, onsdag og fredag, og slik varer det juli måned ut.

Disse gutta fra Fløy var instruktører under fredagens økt. Fra venstre sees Erik Marcussen, William Hillmarsson, Georg Karlsen, Lasse Sigurdsen og lederen sjøl, Marius Kjørvik Johansen. (Foto: Arild Hansen)

Faksimile fra tidligere «Flekkerøyposten» fra den gang de to tvillingene var veldige små, sammen med mamma Eva og pappa Arild. (Foto: Arild Hansen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no