Steinar Pedersen gleder seg til neste helg. Da blåses endelig Post Nord-Ligaen i gang. Arendals trener har tro på at Fløy gjør en god sesong i år.   (Foto: Arild Hansen)

- Har tro på at Fløy kan bite godt fra seg i år

  Arild Hansen
  01. juli 2020
  20:43
N247 treffer han hjemme i Eidsdalsheia kloss over Gillsvannet på veien fra Fagerholt og utover mot Justvik. Som fotballtrenere flest, har ex-Start-spiller og utenlandsproff Steinar Pedersen og spillergruppa hans i Arendal vært veldig spesielle i disse uker og måneder siden covid19-epidemien slo til. 15. juni fikk de beskjed om det endelige serieoppsettet, og neste helg braker PostNord-ligaen i gang.

Nardo borte
Som kjent skal det bare spilles en enkel serie i det som handler om tredje nivå i norsk fotball, eller den gamle 2. divisjon på godt norsk. Fløy «slapp unna» de dyreste reisene med bare en bortekamp mot Nardo i Trondheim i den siste runden, før serien skal deles i to, der de syv beste lagene skal kjempe om opprykk, mens de syv siste skal kjempe om å ikke rykke ned til 3. divisjon, der Fløy var i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Neste søndag skal de åpne borte mot Nardo i Trondheim. Men det stopper ikke der. To nye turer til Trøndelag venter (RBK 2 og Levanger), og så må de til Bergen for å møte Sotra.

- Vi fikk jo bortekamper mot de lagene som ligger lengst vekk, humrer Steinar, som er spent på hva som møter de respektive klubber i år.

En enkel serie er jo helt nytt for alle. Det kan rustes opp til rene «cupkamper» hver eneste helg, og utfallet kan bli annerledes enn mange kanskje ville spådd i forkant.

- Alle klubber, trenere og spillere har vært gjennom ei veldig spesiell tid. Normalt skulle jo serien vært godt i gang nå, og mange kamper skulle vært spilt. Vi måtte vente lenge med nærkontakt på treningene, treningskamper og vise versa. Vi må rett og slett bare avvente, ta en kamp av gangen, og så får man bare se hvordan ståa er etter tretten spilte kamper, når serien igjen skal deles i to, sier Arendals-treneren.

Møter Fløy 8. august
Før helgen skrev N247 at i følge Dagbladets tips ville gutta fra øya ende på en sjetteplass på tabellen når status var gjort opp. Mens Oslo-avisen holdt Arendal på en andreplass.

- Ingen vet riktig hvor noen står i bildet nå før det braker løs. Mye kan skje, sier Arendals-treneren, som syntes det er veldig flott at Fløy er tilbake igjen i PostNord-ligaen      

- Jeg så Fløy i noen kamper i fjor. Jeg kjenner jo til flere av spillerne, og at de gikk gjennom serien uten å ha tapt en eneste kamp, står det respekt av. Og jeg mener bestemt at de kommer til å gjøre en god sesong. Jeg har tro på gutta fra øya, sier Steinar, som kommer ut hit for å møte Fløy 8. august.

- Det er alltid gøy med lokale oppgjør. Mange av spillerne kjenner jo hverandre, og noen har gjerne spilt på samme lag tidligere. Det blir litt spesielt, sier Steinar, som kjenner litt på rivaliseringen lengst øst i fylket.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Steinar Pedersen hjemme på terrassen ved Gilsvannet i Kristiansand. (Foto: Arild Hansen).

Egne spillere
- Jerv har jo kloret seg godt fast i OBOS-ligaen. Og det står det respekt av. Så får vi se hvordan det går med Arendal. Det er jo en forholdsvis ny klubb jeg trener. Det er ti år siden Grane og Trauma slo seg sammen. Nå har vi ett A-lag, og ett G-19-lag i Arendal. Fotball og tabeller handler mye om kultur og miljø, og det kan ta år å bygge slikt, sier Steinar, som også ivrer etter at lokale spillere tar steget.

- Selvfølgelig. Som mange andre steder har det tidligere fylket der borte hatt en utfordring med å fostre opp egne spillere som kan ta et steg videre. Enkelte har klart det, men kanskje ikke mange nok. Da blir det gjerne å hente noen utenfra, hvis man skal være med i de øverste divisjonene. Nå har vi imidlertid med gutter fra Froland, Rygene og Høvåg. Så får vi bygge på det vi rår over per i dag, sier Steinar Pedersen.
Sist oppdatert 01.07.2020 klokken 20:56 av Nicolai Prebensen

Steinar Pedersen hjemme på terrassen ved Gilsvannet i Kristiansand. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no