Emilia på hesteryggen sammen med instruktør Jenny Repstad mens Louisa får hjelp av Tuva Aamodt til bading av hester i Søgneelva onsdag formiddag. (Foto: Jon Aamodt)

- I dag har vi badet med hestene

  Jon Aamodt
  01. juli 2020
  17:11
Som så mange andre har også Stall Olsen og Åros ridesenter fått føle på ringvirkningene av koronarestriksjoner. I takt med lettelsen av restriksjoner som etterhvert har kommet, er også aktivitetene ved ridesenteret på full fart oppover igjen. 

- Akkurat nå er vi inne i uke nummer to av tre med rideleir. Denne uka har vi 21 deltakere, og de bor her på ridesenteret den uka de er på leir, sier instruktør ved ridesenteret, Jenny Repstad til N247. 

Ikke alt handler om hest
Gjennom uka skal deltakerne ved rideleiren gjennom et fullspekket program hvor selvsagt mye dreier seg om hest og hestehold. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi skal innom dressur og sprang, vi skal på ridetur og nå i dag er det bading 
med hestene i elva som er på programmet, forteller Repstad der hun sammen med Tuva Aamodt gjør klar første pulje med tre leirdeltakere som skal ut i elva på hver sin hest. 

- Siden søndag har vi i tillegg hatt mange andre aktiviteter uten hestene, legger hun til og nevner bading, hinderhopp og hinderløype pluss nok av tid til å spise is.

Deltakere fra nær og fjern
Av de 21 leirdeltakerne som akkurat nå er på Åros ridesenter, er det et flertall med lokal tilknytting. De populære rideleirene trekker imidlertid til seg ungdom også utenfor eget lokalområde, og instruktørene forteller at de denne uka blant mange andre også har deltakere fra Bergen og Kvinesdal.

- Med aktivitetene som nå er igang igjen, føler vi at ting begynner å bli normalt. I tillegg til rideleiren er instruktørene igang med opplæring og trening i sprangridning og andre aktiviteter både for de som har hest oppstallet her og for de som er med på våre arrangementer, og nå skal 21 ekvipasjer ut og bade i Søgneelva, avslutter instruktør Jenny Repstad (bildet).

Louisa på hesterygen I Søgneelva. Tuva hjelper til. (Foto: Jon Aamodt)

Deltaker på rideleiren, Emilia, Louisa og Yva bader med hestene i Søgneelva onsdag. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no