Illustrasjonsfoto. Bildet er fra en ulykke på E39 i fjor. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

51 drepte på norske veier

  Redaksjonen
  30. juni 2020
  13:38
51 personer mistet livet på norske veier i årets første halvår, en mer enn i fjor. 10 av de omkomne er førere på MC og åtte av disse er menn over 40 år.

Dette viser Statens vegvesens foreløpige gjennomgang av dødsulykkene hittil i 2020.

- Ved inngangen til sommeren er dessuten seks av åtte ulykker i juni med MC, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Seks av dødsulykkene på MC hittil i år er utforkjøring i sving og i mange av disse ulykkene har flere kjørt i følge. Dette tyder på at førerne ikke har behersket kjøretøy og fart gjennom svingen og har kjørt fortere enn de har hatt ferdigheter til.

Vestfold og Telemark har størst økning
Vestfold og Telemark har vært hardest rammet i forhold til fjoråret med 11 drepte, noe som er fem flere enn på samme tid i fjor. Viken har flest drepte totalt med 13, og Vestland med sine fire har begge like mange drepte som fjoråret.

Nordland, Innlandet og Agder har to færre drepte enn i fjor, med henholdsvis fire, fem og to drepte i år. Troms og Finnmark og Trøndelag har tre drepte hver, begge én mer enn i fjor. Rogaland hadde ingen drepte hittil i fjor, men i år er det to.

Oslo har to dødsfall, ett mer enn i fjor. Møre og Romsdal har også to, men det er tre mindre enn i 2019.

Annen statistikk
45 menn og seks kvinner omkom i trafikken i årets seks første måneder, der vi ser en økning av ulykker med middelaldrende menn i alderen 45-64 år. 24 omkom i personbil, og ni av dødsulykkene var på MC.

Pressemelding fra Statens vegvesen.
Sist oppdatert 30.06.2020 klokken 13:41 av Nicolai Prebensen

Illustrasjonsfoto. Bildet er fra en MC-ulykke på E39 for flere år siden. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no