- Vi har med utstyr og alt du trenger, det er bare å møte opp, alt er gratis, sier arrangørene av Sommerpatruljen som starter 1. juli. (Foto: Privat)

- Dette blir en superkul sommeraktivitet - helt gratis

  Jon Aamodt
  30. juni 2020
  18:57
- I samarbeid med Kristiansand kommune og Gjensidigestiftelsen presenterer idretten i Kristiansand en omreisende sommerpatrulje. Sommerpatruljen består av utdannede instruktører fra idrettslag i kommunen. De reiser rundt med utstyr og musikk for å skape  god stemning og masser av morsom aktivitet. Sommerpatruljen 2020 starter 1. juli, og hver uke vil vi være innom 15 skoler spredt rundt i hele kommunen, sier Kevin Juhl-Thomsen til N247. 

Onsdag 1. juli er første dag i årets sesong, og denne dagen er det Brattvollheia, Solholmen og Fiskå skoler som får besøk. Kommende mandag er det premiere for Sommerpatruljen på Tinntjønn og Songdalen ungdomsskole. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Juhl-Thomsen forteller videre at Sommerpatruljens instruktører kommer fra flere lokale idrettslag. Helt sentrale i ordningen er Kristiansand Pirates Basketball og Gladiators Amerikansk Fotballklubb, som deltar med gjennomgående instruktører alle uker i sommer. Videre er det klart at instruktører fra innebandy, taekwondo og frisbee blir med på laget. 

- Bare å møte opp
- Det blir mye gøy aktivitet i sommer når vi kommer rundt med et omreisende instruktørkorps som skal skape glede og aktivitet i 15 nærområder i Kristiansand. Instruktørene har med seg utstyr og musikkanlegg for å skape stemning og masser av aktivitet. Det er gratis å delta og det er ingen påmelding. Her det det bare å møte opp og bli med, sier han. 

Prosjektet er finansiert i et samarbeid mellom Kristiansand Kommune, Gjensidigestiftelsen og Idrettsrådet i Kristiansand og skal være et konkret tiltak for å sikre gode opplevelser og god aktivitet for barn og ungdommer som er hjemme i sommer.

- Håper «jungeltrommene» går
Juhl-Thomsen sier videre at det grunnet tidspress ikke ble anledning til å informere om tiltaket på skolene før elevene begynte sommerferien. Arrangementene er nå lagt ut på sosiale medier og informasjonen spres ellers gjennom lag og foreninger, og arrangørene håper foreldre vil spre informasjon ut i nærmiljøene.

- Vi håper å nå bredt ut med tiltaket og forhåpentligvis vil «jungeltrommene» gå etter hvert som barn og unge har vært med en gang. Neste gang tar de nok med en kompis eller venninne. Dette er et tilbud med meget lav terskel, du trenger ikke ha med noen ting for å delta, og det er gratis. Du trenger heller ikke delta i noen form for organisert aktivitet, kanskje vil det gøyeste være det dere ungdommer finner på selv med en ball eller annet utstyr vi har med oss, utdyper han. 

- Viktigst at de unge har det gøy og smiler
Arrangørene håper å treffe bredt med dette tilbudet, og fra Gjensidigestiftelsen har det vært et mål  at barn og unge skal ha det ok i sommer og få anledning til å treffe andre ungdommer og unngå sosial distansering. De håper at prosjektet viser levedyktighet og ikke bare blir et engangstilfelle, men understreker at som gratistilbud er det et tiltak som er avhengig av ekstern finansieringsstøtte. 

- Vi har som sagt med oss utstyr fra diverse idretter, men for oss er det aller viktigste at de unge treffes, har det gøy og smiler og ler. Om det som foregår ikke er organisert trening, gjør ingenting så lenge ungdommene trives og har en god opplevelse, sier Juhl-Thomsen som håper å se mange unge når Sommerpatruljen kommer på besøk i juli. 

Her er oversikten over tid og sted for Sommerpatruljen i juli 2020.
Sist oppdatert 30.06.2020 klokken 18:57 av Nicolai Prebensen

Gladiators Amerikansk Fotballklubb, deltar med instruktører alle uker i Sommerenpatruljen 2020. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no