Billedkunstner Kjell Phar-Iversen i Galleri Fjøset mandag sammen med Mardon Brunvatne fra Søgne kunstlag og Åsne Tunheim fra Søgne gamle prestegård. (Foto: Jon Aamodt)

- Vi gleder oss til sommeråpent

  Jon Aamodt
  29. juni 2020
  15:53
- Kultursenteret Søgne gamle prestegård har sommeråpent i Juli. Det blir ikke helt som tidligere år da alle våre arrangementer og omvisninger i år er med påmelding eller billett. Prestegårdens kafé og galleriene er åpne som tidligere. Vi innretter oss etter helsemyndighetenes krav slik at det skal være trygt for  publikum å komme hit, sier kulturmedarbeider Åsne Tunheim til N247. 

Gjennom sommeren vil det være flere ulike aktiviteter, delvis i kommunal regi, men også i fellesskap med øvrige arrangører. Prestegårdens eget sommerprogram starter søndag 5. juli, og fra og med denne dagen vil det være utstillinger og åpen kafé tirsdag til fredag og søndag i tidsrommet fra klokken 11.00 til 16.00. 

Kjell Phar-Iversen og Tuva Gonsholt i galleriet
Søgne Kunstlag og kultursenteret Søgne gamle prestegård inviterer til sommerutstilling i Galleri Fjøset med glasskunstner Tuva Gonsholt og billedkunstner Kjell Pahr-Iversen. Mandag ettermiddag besøkte Pahr-Iversen galleriet og brakte med seg verkene som skal stilles ut i sommer. Sammen med Søgne kunstlag og staben på prestegården skal utstillingen nå monteres og klargjøres før åpning søndag. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Kjell Pahr-Iversen har en helt sentral posisjon i Stavangers kunstliv. Han er en av byens mest fremtredende kunstnere gjennom tidene, og han har i alle år også hatt en sterk posisjon innen norsk samtidskunst. Kjell Pahr Iversen ble hedret  i mars 2020 for mer enn 60 år som aktiv kunstner med å bli utnevnt til Ridder 1. Klasse av  Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans billeduttrykk er noe av det mest særegne vi har i norsk kunst. Også internasjonalt har han vekket betydelig oppmerksomhet: Han har hatt en rekke utstillinger i London, København, Paris, New York, og i flere spanske byer.

- Insekter og andre merkelige vesener inspirerer mitt arbeid. Gjennom studier av dem får jeg inspirasjon til glassobjektene mine. Fra en bestemt skapning, for eksempel en bille, fisk eller sommerfugl, låner jeg farger, mønstre eller fasonger som jeg oversetter til eget formspråk. Jeg arbeider hovedsakelig med objekter i glass. Objektene har rene klare farger, for å få frem temperament og lek. Jeg legger stor vekt på detaljer og lys- og skyggespillet i materialet samt spillet mellom matt og klart glass og mellom tykt og tynt glass. For å få frem disse egenskapene er produktene mine ofte etterbehandlet med sliping, polering og sandblåsing, sier glasskunstner Tuva Gonsholt. 

Sommergalleri i presteboligen
I den gamle presteboligen like ved siden av fjøset, er Søgnedesign i gang med å gjøre seg klar til sitt årlige sommergalleri. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
- I år er vi hele 33 utstillere, mange som har vært her før, men også noen nye. Vi har utvidet «horisonten» vår og har i år utstillere fra Mandal i vest til Arendal i øst, sier Ida-Marie Hellenes til N247. (Foto: Jon Aamodt).

Hun forteller om et bredt og variert utvalg med smykker, malerier, grafikk tekstil, foto, keramikk, tre og glass for å nevne noen eksempler fra det spennende utvalget. To nylig utgitte bøker blir også presentert og kan kjøpes på utstillingen. 

I tillegg til utstillingene i fjøset og presteboligen vil som så mange ganger tidligere «Prestegårdsmalerne» bli å finne i Galleri Griseloftet alle søndager i juli, og kunstnerne Ann Beate Tempelhaug og Eirik Gjedrem treffes i kunstverkstedet. 

Bilder skal monteres før utstillingsåpning søndag. Åsne Tunheim og Mardon Brunvatne hjelper til. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no