Morten med bobilen foran kafeen på Høyfjellet. Det er den tidligere befalsmessen til militæret. (Foto: Arild Hansen)

Klar for over en måned i bobil: Flekkerøy – Nordkapp, og retur

  Arild Hansen
  27. juni 2020
  17:22
Søndag drar familien Eirtveit fra Mæbø på Flekkerøy på sin livs ferie. Greit nok at Morten og fruen Ellen for tre år siden fartet Europa rundt i bobil, men årets planlagte tur fra Flekkerøy og opp til Nordkapp blir liksom noen helt annet.

- I disse tider blir det jo å reise rundt på ferie i eget land. Så kombinerer vi dette med å treffe barna våre, Ingrid Kristine i Oslo og Hans Petter i Ullsteinvik, sier Morten (71) til N247 da vi treffer han oppe på Høyfjellet dagen før avreise.

Altmuligmann
Det er her Flekkerøy Kunst og Kulturlag holder hus, og det er her Morten har lagt ned mye arbeid, og fremdeles sysler med tingene som skal gjøres.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Her oppe trives jeg utmerket. Vi reiser søndag og regner med å være borte og bo nærmest i bilen i godt over en måned, sier Oslo-gutten som ser frem til turen.

Namsos
- Verken jeg eller Ellen har vært lenger nord enn til Namsos i Trøndelag tidligere, så dette blir spennende. Hører jo så masse flott om Nord-Norge, så hvorfor ikke utforske det, sier han, og viser frem sin seks meter lange bobil, 2002-modell av typen Skoda.

Bilen er greit innredet med ei dobbelseng, kjøleskap, vannvarmere, do og dusj.

- På kartet står det Kristiansand-Nordkapp 2.441 kilometer. Med returen blir det jo en tur på rundt 5.000 kilometer. Men jeg regner med at vi kommer til å ha kjørt nærmere de 6.000 kilometer før vi er tilbake på øya igjen. Litt feilkjøring, nysgjerrighet på masse ting, og litt omveier er med i denne turen som vi tar på sparket, ler 71-åringen.

Til Oslo
Søndag går turen til Oslo og datteren Ingrid Kristine. Og av alle steder, så bor han på et sted med det søte navnet MORTENSrud. Det blir ei natt i hovedstaden, før kursen settes, enten oppover Gudbrandsdalen eller Østerdalen. Mot Trondheim blir det i hvert fall. Så blir det mot Brønnøysund, videre langs hele Helgelandskysten med flere ferger mot Bodø. Så blir det med ferge fra Bodø til Sørvågen i Lofoten, og videre over til Senja. Så ønsker de å besøke Tromsø. Og derfra blir alt tatt på direkten. Men til Honningsvåg og Nordkapp skal de.

- Selvfølgelig skal vi dit. Det er reisens mål, sier Morten, som på hjemveien legger turen innom sønnen Hans Petter i Ullsteinvik.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Morten inne i kafeen på Høyfjellet som Flekkerøy Kunst og Kulturlag driver på søndager. (Foto: Arild Hansen).

- Det blir nok E6 på hjemveien, sier Morten, som er glad for å slippe «tusenvis» av hurtigkjørende trailere og milevis med oppmerkede kjørefelt nedover i Europa. Da vil han heller møte kanskje like mange bobiler her hjemme på sin ferd langt mot nord.

- Ferie
- De er på ferie de også, og har sikkert bedre tid enn langtransportsjåførene, smiler Morten Eirtveit.

Hvor mange bomstasjoner, hvor mange ferger, og hvor mye diesel han har tenkt å bruke, har han aldri regnet på.

- Nei. Vi får telle litt på tall nær vi er tilbake den 4. august, ler han.
Sist oppdatert 27.06.2020 klokken 18:29 av Nicolai Prebensen

Litt trangt, men koselig. Ellen og Morten har det som trengs for turen. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no