Dagbladet tipper at Fløy havner midt på tabellen i årets halve sesong i PostNord-ligaen. Bildet er fra treningskampen mot Bryne torsdag kveld. (Foto: Preben Jensen)

Dagbladets tips: Fløy havner på sjetteplass i PostNord-Ligaen

  Arild Hansen
  26. juni 2020
  13:00
Som i alle år; Oslo-avisene er som regel først ute med stalltips når det gjelder å sette opp fotballtabeller i de øverste divisjonene før kampen om poengene i det hele tatt er begynt. Fredag var det PostNord-Ligaen, eller 2. divisjon om du vil, sin tur til å få dommen om hvordan det går med laget du spiller på, eller for supporterne, klubben i ditt hjerte.

I 1969
I mange tiår har VG og Dagbladet «herjet» med klubber fra sør til nord lenge før det første sparket om poeng er unnagjort. Til manges glede, og like sikkert til manges sinne og irritasjon. Uansett, godt lesestoff er det tydeligvis, og de som har fulgt Start siden de kom med i toppen første gang i 1969, og videre ut på 1970, 80 og 90-tallet og i årene frem til i dag, har alltid de to avisenes tabelloppsett før sesongstart vært samtaleemner rundt om i fotball-Norge. De såkalte ekspertene i Oslo-pressen har spådd seriemestere og nedrykk, de har truffet mang en gang, og så har de bommet så fullstendig at latteren har sittet løst i mange klubber, byer og fylker når status endelig har blitt gjort opp på høsten. Men uansett utfall. De to avisene går på igjen med krum hals, og i god tid før seriestart hvert bidige år serverer de alle sine lesere «ferske tabeller» i forkant.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Masse arbeid
I likhet med tabelltippingen, har også spillerbørsene og «ukens lag» i den øverste divisjonen, skapt masse diskusjoner, landet rundt. Hvordan i alle dager kan en enkel journalist sitte og bedømme hvordan 22 fotballspillere (pluss eventuelle innbyttere) spiller i løpet av 90. minutter?

Det er jo nettopp her poenget ligger. Dette er lesestoff godt nok for mange, det blir en «snakkis», og som regel ender det opp i humor og en gøyal ting. Selv om én spiller dagen derpå sjøl leser at han har kun fått en toer på børsen. Derfor gjør hovedstadsavisene dette år etter år. Det selger, kort og greit. Og; Vi har med mange profesjonelle journalister å gjøre her. Gutter som kan fotballens ABC. Klubbene blir veid for og i mot, de analyserer, så det ligger masse arbeid i forkant før tabellene og børsene blir gjort om til trykksverte.   

Nummer seks
Da N247 slo på tråden til Dagbladet fredag formiddag, traff vi mangeårige Dagbladet-journalist og nå kommentator Esten O. Sæther. Kjent for milevis av reportasjer, haugevis av kommentarer og debatter, og ikke minst kjent som en flere tiårs trener for KFUM Oslo.

- Jeg ser at vi lager tabeller i forkant i år igjen, humrer Sæther i andre enden.

- Jeg var med KFUM til øya for et par år siden, og jeg tok like godt en joggetur i samme slengen. For et vakkert sted, ler Esten, som den gang hadde øy-gutten John Olav «Jonna» Norheim i stallen.

- Og så kan jeg fortelle deg følgende. Dagbladet, uten min penn, har tippet Fløy på sjetteplass i år. Midt på treet, altså. Og de er nyopprykket, så ikke så galt, sier Esten, som byr på følgende tabell. Vinneren rykker opp, andrelag på kvalik, og de tre siste rykker ned.

Og merk dere at både RBK 2 og Odd 2, er dømt nord og ned.

Møter «bunnlag»
1)Egersund, 2) Arendal. 3), Asker 4), Bryne, 5) Fram, 6) Fløy, 7) Levanger, 8) Bærum, 9) Notodden, 10) Sotra, 11) Vard, 12) Odd 2, 13) RBK 2, 14) Nardo.

Det skal kun spilles enkel serie, og Fløy møter «nedrykksdømte» Odd 2 hjemme i den første kampen enten lørdag 11, eller mandag 13. juli.

Stallen til Fløy, tatt sist onsdag. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no