En liten hvil mellom slagene. Da er det godt å slenge seg i nettet i bauspydet på en av de flotte seilbåtene. F.v.: Markus Nygård, Sander Øigarden og Torbjørn Try fra 1. Søgne Sjø. (Foto: Arild Hansen)

Sjøspeidere prydet Vestergabet med seilskuter

  Arild Hansen
  24. juni 2020
  12:42
Speiderne fra 1. Søgne Sjø og 7. Kristiansand Sjø startet tirsdag på sin ukelange tur ut dit de hører hjemme, på det blå hav. Rundt middagstider møttes de inne i Kårholmsundet ute ved speiderhuset til BK Flekkerøy Sjø, og onsdag i 11-tiden mønstret 33 mannskaper her ute fra på i sine fem båter. 11.30 la de ut i Vestergabet, dro til styrbord mot byfjorden, og første stoppested blir Randøyene ute ved Randesundslandet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Gøy St. Hans-kveld
I går kveld dro speiderne ut i de største båtene sine for å bivåne Sørlandets aller største St. Hansbål på Indre Lindøya. Sammen med flere hundre andre skuelystne fikk de se et bål som var bygd 20,5 meter oppe fjellet på den vesle øya, og minnene fra denne flotte kvelden og flammene som steg til værs tvil nok sitte i lenge.

Ellers gikk gårsdagen med til å spise is fra den eneste nærbutikken ute på øya. Det ble bading, og så ble det selvfølgelig grillmat utover kvelden.

Skippermøte
Klokken 11.00 onsdag var alle de 86 speiderne samle til møte, og dagens program ble lagt. Og selvfølgelig ble det skippermøte for de som skal styre de 15 skutene som sikkert vil bli et vakkert syn når de passerer byfjorden, og kommer seg innover mot Dvergsnestangen og inn mot Tømmerstø. Skal vi tippe at nettopp en haug av kuleis står høyt i kurs på den nybygde landhandelen der ute på bryggekanten ved marinaen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Sjøspeiderskutene på vei ut fra Flekkerøy onsdag formiddag. (Foto: Arild Hansen).

- Ellers vil dagen by på forskjellige oppgaver som de skal utføre, og så blir det garantert bading i denne solsteken, og grilling til kvelden. For en dag dette blir, sier Jostein Ruud Nilsen fra BK Flekkerøy Sjø før han steg om bord i den nyinnkjøpte seilskuta som de har skaffet seg her ute på øya.

Hvor turen går resten av uken, vil ledelsen ikke røpe.

- Dette blir en form for fantetur. Vi legger til der det passer, men vi skal ikke lenger enn til Grimstad, sier Ruud Nilsen.

Bildet under:Disse tre jentene fra 7. Kristiansand Sjø gjør ferdig salaten før grillingen settes i gang tirsdag ettermiddag. Fra venstre sees Ingrid Lund Flagstad, Katrine Bakken og Mathea Lund Olsen. (Foto: Arild Hansen).

Bildet under: Disse speiderne fra BK Flekkerøy Sjø mønstret på onsdag formiddag. Fra venstre sees Sofie Kristoffersen, Karen Olsen, Mona Isaksen Åsen, Dina Isaksen Åsen, Petter Nilsen og Finn Baak. (Foto: Arild Hansen).
Sist oppdatert 24.06.2020 klokken 18:56 av Nicolai Prebensen

Leder Bård Austefjord (t.v.) fra BK Flekkerøy Sjø ønsket tirsdag speiderlederne Sigurd Ringvoll fra 7. Kristiansand (Terneviga) og Geir Harbak fra 1. Søgne Sjø velkommen til speiderhuset og den nye brygga som ligger inne i Kårholmsundet. Et praktfullt syn når 15 store og små seilbåter ligger tett i tett og venter på å seile østover onsdag formiddag. (Foto: Arild Hansen)

ilip Trondsen (t.v.) fra 1. Søgne Sjø og Sander Shaldermose syr sammen et seil som røk på turen i går. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no