Her detter heksa etter kort tid. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Lærlingene skal overta St.Hans bålet i Høllen om ti år

  Nicolai Prebensen
  23. juni 2020
  22:34
Nok en gang hadde Karets Venner i Høllen sørget for at det ble et flott St.Hans bål i Høllen i år også. I år var ikke bålbrenningen annonsert grunnet smittevernanbefalingene, men det kom folk, massevis av folk. I de syv årene N247s utsendte har han aldri sett et slikt fremmøte.

Nytt av året var at det var bålmesterlærlingene Christopher Holskog og Kenneth Hausvik som fikk æren av tenne bålet på Sanden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi nærmer oss 80 år, noen av oss, og det er på tide sette noen i lære. Lønna er lav, men i de ti årene de skal gå i lære blir det jo litt ut av det, sier Petter Kristensen til N247 i det bålet var i ferd med å ta seg opp.

- En ære, sa bålmesterlærling Hausvik.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Massevis av skuelystne og et flott bål på Sanden tirsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen).

Samlet
Han sier videre at han ikke forventer annet enn hardt arbeide de neste ti årene og han og lærlingkollega Holskog påstod at de allerede hadde samlet på paller i ett år.

I de neste ti årene skal disse to ungdommene få lov til å å være med på oppbyggingen av de neste års St.Hans bål, og tenne det, men det kun under stramt oppsyn fra veteranene i Karets Venner.
Sist oppdatert 23.06.2020 klokken 23:58 av Nicolai Prebensen

Mestere og lærlinger: F.v: Jens Kristensen, lærling Kenneth Hausvik, lærling Christopher Holskog, Petter Kristensen og Jan Steinar Eikaas. (Foto: Nicolai Prebensen)

Jens Kristensen sørget for at gresset på Sanden ble dynket både før og så lenge bålet brant. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no