Rangvald Eeg (bildet) i Flekkerøy dykkerklubb og undervannsfotografen Erling Tønnessen fra Mandal fant det ukjente vraket tirsdag. (Foto: Privat)

Fant ukjent skipsvrak i Krageviga

  Nicolai Prebensen
  03. juni 2020
  21:00
- Vi skannet området i Krageviga for en stund siden og fikk utslag og i bestemte oss for å gå ned for en nærmere sjekk. Først tirsdag bød anledningen seg og vi svømte rett på vraket, sier Rangvald Eeg i Flekkerøy dykkerklubb til N247 onsdag ettermiddag. 

Det var dykking.no som først omtalte saken.

Vraket ligger på 45 - 55 meter og er i følge dykkerne Eeg og undervannsfotografen Erling Tønnessen gammelt og forholdsvis intakt. Dykket var godt planlagt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi kjenner ikke til identiteten til vraket og kan noen hjelpe oss med identifisering er det bare å ta kontakt. Vi anslår at lengden er på mellom 60 til 80 fot, fortsetter Eeg.

Vraket er i følge Tønnessen veldig fotogent, men han sier at slike vrak må fotograferes minst to ganger før bildene blir bra.

- Det kreves mye planlegging for å fotografere på slike dybder, og neste gang blir det bedre, sier han. 

Skjermet
I følge Eeg er ligger vraket skjermet og er velegnet til å dykke på. Dykkerne skal ned igjen for videre undersøkelser, oppmåling og fotografering.

- Dybden betyr at det må teknisk dykking til, og vi kommer nok til å sette opp en tur til vraket for de som kan under Bonndilten 24 - 26. juli i sommer. Da arrangerer vi det tradisjonrike dykkertreffet for 38 gang. Det er kun en gang siden første gang i 1979 at vi ikke har arrangert treffet og snart er det 40-års jubileum, avslutter Eeg.

Markeringen viser området hvor det ukjente vraket ble funnet. (Foto: Norkart/Kristiansand kommune)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no