Sjøspeideren, sommertokt og smittevern

Publisert

1. Søgne sjøspeidergruppe har denne sesongen vurdert om det blir noe sommertokt denne sommeren. Lederne har kontaktet kommuneoverlege Dagfinn Haarr, og han responderte positivt.


- Vi har spurt om hva vi gjør om bord når vi er på overnattingsturer, og vi har selv forutsatt at man ikke besøker hverandre i båtene, sier speiderleder Steinar Monsen.
Svaret fra smittevernoverlege Dagfinn Haarr er slik;
- Hei! Denne sommeren blir det nokså enkelt å gi råd, siden smittespredningen er svært lav, siden barn og unge er svært lite utsatt for alvorlig sykdom, og siden det er så høy bevissthet på at alle med luftveisplager skal holde seg hjemme. Prinsipielt mener jeg at dere kan oppføre dere helt som vanlig med intensivert håndhygiene og stor bevissthet på alt som heter hosting og nysing (unntatt kjent allergi). 
- Dette med avstand om bord har liten betydning, og det vil være enkelt å smitteoppspore dersom noen mot formodning skulle bringe smitte om bord. Uansett vil vi måtte sjekke alle på båten, så det er ingen grunn til å lage spesielle restriksjoner på avstand om bord, skiver Haarr i svaret.
Tokt
- Det betyr at det blir tokt 22. - 29. juni. Vi drar med begge Maxiene, Nilsen og Havbraatt. Mandag utpå dagen møter vi Syvende, og tirsdag feirer vi St.Hans rundt bålet på Flekkerøy før vi overnatter ved den nye kaien til Flekkerøy sjø, sier Monsen.
Fra onsdag blir Flekkerøy med, og flotiljen blir på 15-25 båter.
- Årets tokt blir «Fantetokt». Det betyr at foresatte kan være med i egne båter, man har god tid, og planene/ruten for neste dag bestemmes på skippermøte kvelden før basert på værmeldinger og hvor man får kjøpt is. Vi holder oss mellom Lindesnes og Grimstad, fortsetter han.
Prisen blir 200 kroner per døgn og dekker alle utgifter til båter og mat.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Sjøspeidernes flotte Havbraatt blir med på sommerens tokt langs sørlandskysten. (Foto: Steinar Monsen).
- Har speiderne familie med båt så er de hjertelig velkommen til å bli med på toktet. . Da betaler man ikke noe, men holder mat og eventuelle havneavgift og lignende selv. Toktet er i hovedsak for stifinnere, vandrere og rovere, men småspeidere må gjerne følge i privatbåter, sier Monsen.
Sist oppdatert 03.06.2020 klokken 14:51 av Jon Aamodt
Fjorårets tokt med sjøspeiderne på vei inn til Høllebrygga i flott sommervær. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Powered by Labrador CMS