Folk må ta kontakt med oss om det er fullt i hytterenovasjons-dunkene, sier John Svendsen Kleivset i Avfall Sør. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Folk må ta kontakt

  Nicolai Prebensen
  03. juni 2020
  14:11
Bildene viser hvordan det ser ut på Vaglebrygga onsdag.

- Det er i alle fall ikke Avfall Sør som sprer avfallet utover. Det er i alle fall helt sikkert, sier John Svendsen Kleivset til N247 onsdag ettermiddag.

Han sier videre at hytterenovasjonen er en liten nøtt for selskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Folk vil ikke ha dunkene, og tar vi dem bort får vi klager. Koronasituasjonen har også vært utfordrende for oss på grunn av mange hjemmeværende som ryddet og la avfallet i husholdningsdunkene i stedet for å kjøre det til gjenvinningstasjonene. I tillegg fikk vi mye matavfall som vi normalt mottar som næringsavfall fra restauranter og storkjøkken. 

- Det hele kom litt brått på, selv om vi var forberedt. I dette tilfelle på Vaglebrygga tømte vi ikke mandag som var en helligdag. Jeg tror dette tømmepunktet står på lista for i dag onsdag. Neste uke begynner vi å tømme to ganger i uka, og fra skoleslutt til skolestart skal vi tømme hytterenovasjons-dunkene tre ganger i uka.

- Ta kontakt
Kleivset oppfordrer folk til å melde i fra om det observeres fulle dunker.

- Ring og gi beskjed så kommer vi og rydder. Skal det leveres avfall og hyttedunkene er fulle oppfordrer vi til å ringe og ta med avfallet hjem eller til en gjenvinningstasjon. Slik slipper vi forsøplingen, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Avfall Sør oppfordrer folk til å ta kontakt med selskapet når hytterenovasjonsdunkene er fulle og ikke sette søppelsekkene ved siden av. (Foto: Nicolai Prebensen).

Han ser heller ikke bort i fra at det på slike steder dumpes en del søppel under nattens mulm og mørke.

- Vi har en sterk mistanke til det og ber innstendig folk til å bruke gjenvinningstasjonene. Vår stasjon på Høllen Vest har åpent tirsdag og torsdag, avslutter han.

Vaglebrygga onsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no