Det er i området på sørøst-siden av den nye kirka på Flekkerøy den nye kirkegården kommer. (Foto: Illustrasjon: Kristiansand kommune)

Ny kirkegård på Flekkerøy skal stå ferdig om to år

  Arild Hansen
  02. juni 2020
  20:45
Flekkerøy Kirkegård, eller Flekkerøy Gravplass? Det er det som skal skje inne i skauen bak den nye kirken på øya.

 - Det heter opprinnelig en gravplass, sier Hans Erik Ruud, kirkeverge i Kristiansand kommune.

- Jeg, og folk her ute kommer nok fremdeles til å si Flekkerøy kirkegård, sier daglig leder Roy Øverland i kirken.

Juni 2022
Om ganske nøyaktig to år håper man at den nye kirkegården/gravplassen skal stå ferdig til bruk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Hvis det ikke skjer noe helt spesielt underveis, skal vi så plenene i august neste år, og så skal alt være ferdig i juni 2022, sier Helmer Espeland, ingeniør i Parkvesenet og prosjektleder for det som øyfolket flest kaller for kirkegård.

Så langt er det foretatt 358 gravferder ved kirken at tunnelen ble åpnet 15. august 1989.

- Nå har jeg jobbet i kirken i 20 år, og når jeg tenker tilbake var det jo ikke engang halvfullt med gravstener utenfor mitt gamle kontor som vender ut den veien mot plenen. Det er reist mange steiner i de årene, sier Øverland videre.

Tirsdag ettermiddag møtte N247 parkvesenets Helmer Espeland og kirkeverge Ruud. En tur i og rundt i skauen, og et stort oversiktskart viser bare hvor stort dette kommer til å bli, og ikke minst hvor mye arbeid som ligger og venter anleggsbedriften som i løpet av juni, eller rett over sommerferien, blir tilbudt jobben.

400-500 lass
- Vi holder på med anbudsjobben nå, og håper å få alt avklart før ferien. Det blir mye sprengning, og mye stein må bort herfra. Så får vi avvente og se hvilken bedrift som får oppdraget. Mulig de har bruk for massen selv, eller så kan vi selge den bort til andre som eventuelt har brukt for slikt. Når det skal jevnes ut her etter hvert, skal mellom 400-500 lass med fin sand fraktes hit ut fra Mosby. Dette kommer til å bli veldig fint, for det er jo en fin plass vi står på nå, smiler Espeland.

Hans Erik Ruud nikker bifallende.

- Dette blir veldig bra når alt står ferdig, sier byens kirkeverge.

Den nye kirkegården blir på fire mål, og det blir både kirkegraver, urnegravsteder, anonymt og navngitt, og så blir det minnelunder.
Sist oppdatert 02.06.2020 klokken 22:28 av Nicolai Prebensen

Kirkeverge Hans Erik Ruud (t.v.) og prosjektleder Helmer Espeland fra Parkvesenet var tirsdag på besøk ved Flekkerøy kirke. (Foto: Arild Hansen)

Helmer Espeland inne i skauen der den nye kirkegården skal ligge. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no