Det var natt til mandag at garasjeanlegget på Grønnjelet i Søgne brant ned til grunnen. Politiet frykter at brannen er påsatt. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

- Et ekstremt krevende åsted

  Nicolai Prebensen
  02. juni 2020
  15:13
Brannen i garasjeanlegget i Grønnjelet natt til mandag etterforskes bredt.

- Det er satt inn betydelige ressurser i i etterforskningen og vi er mange som jobber med denne saken nå, sier lensmann Harald Hollerud ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til N247 mandag ettermiddag.

Han forteller om et krevende arbeide.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Når en branntomt er så nedbrent som denne er åstedet ekstremt krevende. Kriminalteknikere vil vite i detalj hvor alt stod i hver av de åtte garasjene før brannen innen de går inn på tomta. Det er den taktiske etterforskning vi holder på med nå. Alle garasjeeiere er intervjuet, vi har snakket med mange naboer og vi har allerede foretatt mange avhør, fortsetter han.

Hollerud presiserer at politiet har all grunn til å frykte at brannen er påsatt.

- Ta kontakt
-  Vi ser svært alvorlig på denne saken og ber alle som har bilder eller opplysninger om å ta kontakt. Garasjeanlegget hadde ikke strøm og ytre omstendigheter gir grunn til å frykte at brannen er påsatt. Vi har mange etterforskere i arbeid i denne saken og arbeidet vil fortsette med stor tyngde fremover. Dette er en alvorlig sak som skaper uro i bygda, avslutter lensmannen.

Jan Ludvig Eikaas er er av eierne av de åtte garasjene og natt til mandag våknet han av at anlegget stod i full fyr. Han har en Gråtass i garasjen som han har brukt mye krefter på på å restaurere.

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Åstedet for garasjebrannen er ekstremt krevende, sier lensmann Harald Hollerud (innfelt) tirsdag ettermiddag. Gråtassen til Jan Ludvig Eikaas er helt utbrent. (Foto: Nicolai Prebensen). 

- Mange timer
- Det meste er skiftet ut eller pusset opp. Nye dekk, mange ledd er nye og gearkasse er oppgradert. I tillegg var traktoren skikkelig lakkert og mange timer er lagt ned i kjøretøyet, sier han.

Eikaas er ikke sikker på om han går løs på en ny Gråtass.

- Jeg har flere, men det er så mye arbeid at jeg må tenke meg om før jeg eventuelt setter i gang på nytt. Jeg hadde Gråtassen i garasjen og bilen stod ute, det er slik det er, sier han og legger til at dette er materielle skader.

- Jeg er glad for at ingen ble skadet under brannen eller at andre hus tok fyr. Det er det viktigste, avslutter han.

Åstedet for garasjebrannen slik det så ut mandag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Gråtassen til Jan Ludvig Eikaas (personen t.v. på bildet) og Martin Johan Vindheim tatt 17. mai. (Foto: Roar Tolfsen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no