Øygospel live opptak.

Se nå: - Vi får lage et lite mini «Øygospel», men vi mangler 10.000 gjester

  Arild Hansen
  31. mai 2020
  11:01
Borte er de over 10.000 gjestene som strømmet til fjorårets «Øygospel» på Flekkerøy i slutten av mai måned. Borte er all den gode stemningen, den fantastiske maten som ble servert både inne i kafeen, og langs de store grillene som stod kloss ved inngangspartiet utenfor. 

Borte er et par av de verdenskjente og dyktige artistene. For selv om det er langhelg med pinse og det som gjerne hører til disse helligdagene, er det noe som mangler her ute på øya ytterst i havkjeften. Savnet av å få arrangere «Øygospel» merkes selvfølgelig av de ihuga folkene som styrer med dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Mange minner
Men minnene fra alle år og vennskapet sitter som spikret. Derfor ville en flott gjeng med godt voksne ungdommer fra øya repetere litte grann, hente frem noen av låtene, smilene og ikke minst treffes igjen og mimre litt. Fredag, både på dag og kveldstid møttes venneflokken til samling i kirken her ute, og det ble jo nettopp en slik dag de hadde ønsket seg. Med masse fin sang og musikk, tale ved Siri Iversen, pastor i Misjonsmenigheten på øya. Og kirkens egen prest, Håkon Borgenvik, ledet det hele med stø hånd. At det gikk ned 10-15 pizzavarianter i pausene i alle sangstrupene, hørte liksom med på kveldstid.

NB: Samlingen sendes i denne artikkelen fra søndag klokken 11.00.

- Dette ble en flott kveld, og et aldri så lite «gjensyn» med noe av det «Øygospel» står for, sa en av primus motorene Magne Liane da N247 snakket med ham på lørdagen etter å ha fordøyd den mini-varianten av musikkfestivalen.

Begeistret tusener
For dette arrangementet startet opprinnelig opp i den gamle Flekkerøy kirke helt tilbake til 1984. Med en del ivrige ungdommer fra øya i spissen, dro de i gang noe helt lokalt. Så ble det en lang pause noen år, før de forsøkte seg igjen. «Øygospel» vokste seg til, og i 2009 viste det seg at arrangementet ble for stort, og kirken for liten. Siden har de holdt hus i øyas storstue, og i fjor trakk de over 10.000 publikummere i løpet av de fire dagene arrangementet varte.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Denne flotte gjengen ville gjerne lage en «Øygospel» digitalt. Fredag traff de hverandre i kirken, og en reprise fra den populære musikkfestivalen syntes de var veldig gøy. Foran fra venstre sees Kristine Kristoffersen, Merete Høyåsen Liane, Hanna Iversen, Linnea Hansson, Audun Flaa Nilsen, Dag Ove Valsgaard, Karoline Nilsen og Magne Liane. Bak fra venstre Thomas Kulien, Jonas Pedersen, Aasmund Nikolaisen og Kristina Danielsen. (Foto: Arild Hansen).

- Vi skulle ha arrangert det denne helgen. Men, koronasituasjonen alle havnet i hindret oss også i å arrangere noe i år. Så derfor denne fredagen med musikk og taler i kirken, sier Liane, som legger til at kollekten fra årets «arrangement» går til inntekt til Evangeliesenteret som mistet sin tradisjonelle og flotte helg på øya i april. 

Ei helg som alle menighetene på øya er med og arrangerer, slik det blir gjort denne helgen.   

-Vi lager dette slik at folk som var her i fjor, kan være med og holde «Øygospel» varm, og så får vi alle sammen bare glede oss til neste års arrangement, sier Magne Liane.
Sist oppdatert 31.05.2020 klokken 11:02 av Nicolai Prebensen

Fra fjorårets Øygospel på Flekkerøy. (Foto: Nikolaisen Media)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no