100 timer (2 ganger 50) fra fredag til søndag skal gjengen fra Team ekvator være ute i løypene. (Foto: Privat)

Skal løpe «100-timers» koronaløp

  Jon Aamodt
  30. mai 2020
  17:27
- På årsmøtet til Team ekvator ble det enstemmig vedtatt å gjennomføre et 100-timers løp i tidsrommet 5. til 7. juni 2020, sier teamets fagforeningsleder, Bent Svendsen til N247. 

For de av leserne som undres over at teamet har egen fagforeningsleder, opplyser Svendsen at Team ekvator har en meget stram organisering som inkluderer både verneombud og fagforeningsleder foruten et styre med tilhørende posisjoner. 

- Det er Tom (Nygård, red.anm.) som er lederen, eller vår personlige trener som vi også kaller det. Alt av program blir fastsatt av årsmøtet, og ledelsen aksepterer ingen slinger i valsen (løpingen) utover årsmøtets vedtak. I tråd med dette er det årsmøtet som har vedtatt 100-timersløpet, sier fagforeningslederen. 

Team Ekvator
Løpegruppa Team ekvator ble etablert i 2017 og har siden starten gjennomført ukentlige økter hver onsdag, uansett vær og føre. Navnet gjenspeiler gruppas mål om at de samlet skal tilbakelegge en distanse som tilsvarer klodens omkrets ved ekvator. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Her får vi ivaretatt både helsemessige og sosiale behov, tilføyer Svendsen som også forteller at det i 2019 ble dannet en egen ekvatorgruppe med tilnavnet «Østrogen».

- Det er damenes gruppe som navnet tilsier, og de løper tirsdager, sier han.

10 etapper gange to
Fredag 5. juni klokken 16.00 starter to løpere fra Østrogen stafetten som skal pågå frem til søndag kveld. 50 timer med alltid minst to løpere ute i løypa skal resultere i et løp på minst 100 timer totalt, og det blir rundt 26 personer som veksler på å løpe etapper som hver er beregnet å ta fem timer.

- Vi starter fra bua til Tom på Tangvall, løper ned mot Tjomsevann og videre inn til Rossevann før turen går tilbake til Tangvall og veksling ved den samme bua. Skulle det oppstå situasjoner der en deltaker er forhindret fra å stille, har vi en tiltaksliste klar, og alle momenter er selvsagt i tråd med gjeldende smittevernregler. 

- Aktuelle tiltak som kan bli vurdert er:
  • Sette inn reserve 
  • Sette enkelte utøvere i karantene 
  • Kjøre doble økter 
  • Omgå hvilebestemmelser
Ettersom alle vekslinger skjer på Tangvall, vil dette være stedet for tilskuere, støttespillere og de som har gjort unna sin etappe. 

- Påskjønnelser tillatt
- En grei tanke kan da være å ta med en liten påskjønnelse til de som avslutter sin økt. Det kan i så fall være alt fra øl og vin til jordbær eller andre godsaker, oppfordrer arrangøren. 

Han legger avslutningsvis til at de mest aktuelle tidspunktene for publikum vil være ved starten fredag klokken 16.00, lørdag i tidsrommet 16.00-24.00 og søndag fra klokken 16.00. 

Lørdag kveld tikket denne meldingen inn til redaksjonen:

- Her tror jeg fagforeningsleder, Bent Svendsen og styreformann Tom Nygård har «glemt» at vi damene også skal ut i samme løypa både på dagtid og nattestid. Jeg ser meg derfor nødt til å slå et slag for avdeling østrogen å melde dette avviket inn til dere, skriver Tone Nordahl Nesheim.

- Monika Meland Hallandvik, Janne-Tove Kristensen, Elin Netland, Siren Lauvsland, undertegnede og resten av østrogengjengen regner med at dette blir rettet på, avslutter hun. 

Det er herved gjort!
Sist oppdatert 31.05.2020 klokken 11:54 av Nicolai Prebensen

- Vi løper hver onsdag uansett vær og føre, sier fagforeningsleder Bent Svendsen. (Foto: Privat)

Både helse og sosiale behov blir ivaretatt gjennom aktiviteten til Team ekvator, ifølge Svendsen. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no