I og med at årets turnering er avlyst, vil arrangøren lage en «virtuell Sør Cup». Det bestemte administrasjonen tidligere i uken, og finansieringen er på plass. Bildet er fra semifinalen i Sør Cup 2016 mellom Søgne FK og Randesund. Søgne-juniorene vant kampen og stakk også avgårde med seieren i klassen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Et fint plaster på såret: Vil lage en «virtuell Sør Cup»

  Arild Hansen
  29. mai 2020
  11:11
- I og med at årets turnering er avlyst, vil vi arrangere en «virtuell Sør Cup». Det bestemte administrasjonen tidligere i uken, og finansieringen er på plass. Vi gjør dette til alle spillere og ledere som hadde ønsket å komme til Flekkerøy, Vennesla og Lund, og byen for øvrig fra 20. til 24. juni. Så gjør vi selvfølgelig også dette for alle våre samarbeidspartnere, sier daglig leder i Sør Cup, Geir Åge Olsen til N247.

Nå gleder han seg ,sammen med resten av redaksjonen, til å lage masse av forskjellige innslag på Facebook og You Tube, og de vil sende innslag hver dag cupen skulle ha blitt arrangert.

Redaksjonsgruppe
En egen redaksjonsgruppe skal jobbe ut fra noen av de respektive arenaene som barn og ungdom skulle ha spilt på, i det som skulle blitt den trettende Sør Cup i historien. Og så skal sendingene ende opp på finaledagen fra Sør Arena, som jo alltid har vært hovedarena på denne gøyale dagen da en vinner i hver klasse skal kåres.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi håper jo at dette skal slå an, og samtidig bli kjempegøy. Vi er godt i gang med forberedelsene, men hele programmet er ikke spikret helt ennå, sier Olsen videre.

Det er Gustav Steimler som skal være produktleder. Ellers blir det en solid stab, og selvfølgelig blir en del av sendetiden myntet mot alle samarbeidspartnerne som er med og lar cuphjulene rulle år etter år og samtidig bringer hundre tusener av kroner inn i klubbkassene til arrangørene Fløy, Vindbjart og Donn.

De tre klubbene har selvfølgelig søkt om kompensasjon for tapte inntekter, men noe klart svar på hvor mye de får, vet man ikke før tidligst august måned.

Show og konkurranser
Sendingene som vil bli vist hver dag, skal handle om stedene hvor spillerne opprinnelig skulle deltatt fra tidlig morgen til sen ettermiddag. Det vil bli innslag fra området de ellers ville vanket i på fritiden fra fotballspillet, og så vil de også besøke Dyreparken. Dit hvor veldig mange av deltakerne ønsker seg når de først kommer på besøk til Kristiansand.

- Parken er jo et veldig populært innslag. Cupen er lagt opp slik at hver klubb får mange timer fri en dag slik at de kan benytte seg av dette tilbudet, sier Olsen, som røper litt om det som ellers vil skje.

- Vi ønsker å knytte til oss en del lokale unge spillere til programmet. Vi skal lage konkurranser, show, og en del annet krydder. Jeg mener bestemt at det kan bli noen trivelige timer for mange av deltakerne som går glipp av den fysiske fotballen under årets Sør Cup, sier Geir Åge Olsen.

I full bredde
Tanken er å forsøke å vise frem Sør Cup i sin fulle bredde. Vise frem mange av de gode aspektene av cupen, av landsdelen, og forsøke å formidle noen av de mange opplevelsene som deltakerne skulle ha fått med seg i disse dager. Dette er en anledning til å «ta en plass» når alle cupene er blitt avlyst, holde hjulene i gang, og friste for deltakelse i 2021.

- At vi nå legger opp til en «virtuell Sør Cup», er for å holde spillere og ledere varme i trøya. For Sør Cup skal ikke bli glemt. Den er både for stor, god og flott til det, avslutter Olsen.
Sist oppdatert 29.05.2020 klokken 11:55 av Nicolai Prebensen

Daglig leder av Sør Cup har litt av hvert å by på i dagene mellom 26. til 30. juni, selv om det ikke blir noe fysisk cup på Flekkerøy, i Vennesla og på Lund i år. (Foto: Arild Hansen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no