Mathea Kilane Pedersen skal i år igjen spille rollen som «Sunniva» i forestillingen om Kaptein Sabeltann. N247 traff henne på toppen av Odderøya torsdag ved middagstider. (Foto: Arild Hansen)

- Trodde ikke det ble noe forestilling i sommer, sier «Sunniva»

  Arild Hansen
  28. mai 2020
  19:49
- Jeg vet ikke om jeg akkurat kan juble så veldig høyt. Men jeg er jo glad for at jeg går på en ny sesong med jobb i Dyreparken. Og så er jeg glad for at både barn og voksne likevel får oppleve forestillingen om «Kaptein Sabeltann», sier Flekkerøy-jenta Mathea Kilane Pedersen, alias «Sunniva» i denne sagnomsuste historien om Kongen på Havet.

Siden 2016
Den blide 15-åringen har hatt «Sunniva-rollen» siden 2016. I dag går hun siste året i 10. trinn på Ungdomskolen i Lindebøskauen. Til høsten har hun søkt seg inn på musikklinjen ved Vågsbygd VGS.

- Jeg, og ungdommene jeg vanker med, har jo også stått midt opp i koronasituasjonen. Både i skolesammenheng og i private sysler. Vi får det jo med oss, og har kjent det på kroppen. Veldig mange har lidd, og opplevd en ny hverdag som kom brått på, og det er sikkert mange som ennå sliter. Så det å løpe rundt og juble i disse tider, syntes jeg ikke helt om. Men å være glad, det kan jeg være. Spesielt når noe positivt skjer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Da jeg for ei snau uke siden fikk beskjed om at forestillingen likevel skulle gjennomføres, om enn i mindre utførsel, ble jeg jo glad. Og som jeg nevnte, for at jeg får komme tilbake til denne gøyale rollen jeg har hatt tidligere. Og for at vi som bekler alle rollene, kan få glede mange andre fra premieren den 6. juli, sier Mathea, mens vi sitter på toppen av Odderøya, med utsikt så langt øye kan se, og selvfølgelig over til Flekkerøy der hun er oppvokst.

Flere roller
Mathea formelig elsker skuespill. På Kilden har hun vært med i forskjellige roller. Som blant annet i «Sound of Music», i «Evita», i «Led Miserabels» og i «Trollet» med kjente Alexander Rybakk.

- Dette er jo kjempegøy. Og det hadde jo blitt en helt spesiell sommer uten å kunne reise ut til Dyreparken og kle på meg rollen som «Sunniva» igjen. Jeg tvilte jo lenge selv på om det i det hele tatt ble noe av. At alt skulle bli tatt av plakaten i år, sier Mathea.

Så nå blir det som i de senere år. Gjøre seg klar for prøvespilling, renske stemmen, for det skal visst nok bli ekstra mye sang og musikk i år.

Artikkelen fortsetter under bildet.
(Foto: Kristiansand Dyrepark).

- Jeg vet ikke så veldig mye en om hva som skal skje enda. Men hører nok noe snart, sier Mathea, som bor på Kjære utpå Vesterøya.

Som N247 skrev onsdag investerer Dyreparken en million kroner i smitteverntiltak for at folk også i år kan få oppleve dette sagnomsuste stykket om Kapteinen og piratene i Kjuttaviga. Denne sesongen blir det ikke så trangt om plassene, men tvert i mot luftig mellom hver familiebås.

I spenning
- I dette helt spesielle året velger vi å presentere noe som er litt annerledes, men likevel helt nytt i Kaptein Sabeltanns ånd, skrev opphaver Terje Formoe i en pressemelding.

Sangene skal stå i fokus. Det blir en musikalsk reise gjennom 30 år, og det syntes Mathea høres veldig gøy ut.

Sunniva på scenen i Kjuttaviga. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no