Fra 1. juni innfører regjeringen tiltaksnivåer for organisert trening på samme måte som for skoler og barnehager. Tiltaksnivåene framstår som et trafikklys og går fra rødt, via gult til grønt. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Barn og unge kan trene som normalt fra 1. juni

  Redaksjonen
  28. mai 2020
  18:51
Helsemyndighetene presenterte torsdag 28. mai 2020 en oppdatert smittevernveileder for den organiserte idretten. Veilederen åpner for fysisk kontakt mellom utøvere.

- Vi vet hvor viktig idretten er som fellesskapsbygger, som sosial arena og møteplass. Derfor er det ekstremt viktig – både for idretten og for samfunnet – at vi nå kommer i gang med treningsaktivitet for barn og unge, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.

- Mange barn og unge har stor glede av å delta på organiserte idrettsaktiviteter, og har ventet på å få komme i gang igjen. Der er de i aktivitet og treffer vennene sine – begge deler er viktig for barn og unges fysiske og psykiske helse, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Fra 1. juni innfører regjeringen tiltaksnivåer for organisert trening på samme måte som for skoler og barnehager. Tiltaksnivåene framstår som et trafikklys og går fra rødt, via gult til grønt. Nivået på tiltakene bestemmes av blant annet av smittesituasjonen i samfunnet og helsevesenets kapasitet. Per mai 2020 gjelder et gult tiltaksnivå nasjonalt. Innføringen av en fargeskala for tiltak skaper tydeligere linjer mellom det som gjelder for skole og barnehage og for det som skjer på fritiden, og det vil gjøre det lettere å forstå og følge gjeldende retningslinjer.

- Til og med 19. år
Det betyr at det åpnes opp for all barne- og ungdomsidrett til og med 19 år for trening, men ikke for ordinære seriekamper og arrangementer. Klubbene kan arrangere interne treningskamper, men ikke på tvers av andre lag og klubber. Så lenge man er inntil 20 personer, og i samme gruppe, så kan barn og unge kan ha normal fysisk kontakt med hverandre på trening.

Det legges også opp til at svømmehallene kan åpne for svømmeopplæring og svømmetrening. Helsemyndighetene vil komme med egne anbefalinger når det gjelder garderober i tilknytning til svømmehaller.

Smittevern
- Nå er det viktigere enn noen gang at idretten er sitt ansvar bevisst og at vi greier å overholde smittevernreglene slik at vi kan bevege oss inn i neste fase, sier Raja.

Pressemelding fra Kulturdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet.
Sist oppdatert 28.05.2020 klokken 20:30 av Nicolai Prebensen

Kulturminister Abid Raja. (Foto: Regjeringen)

Helse- og omsorgsminister Bent Høie. (Foto: Jan Richard Kjelstrup, ASD)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no