Sommeren 2020 blir Vidar Nilssens siste sommer som kjøpmann på Høllebrygga. - Det har vært tøft, sier han. (Foto: Nicolai Prebensen)

Siste sommer for Vidar i Høllen

  Nicolai Prebensen
  23. mai 2020
  17:50
Onsdag kommer isbua tilbake til Høllebrygga og Jokeren til Vidar Nilssen. Det er siste gang han henter Hennig-Olsens isbu til butikken, 1. april neste år går kontrakten med huseier ut. 

- Jeg har hatt ti pluss fem pluss fem års-kontrakt, og når 1. april neste år kommer er jeg ute, sier Nilssen til N247 lørdag.

- Vi møter han på bakrommet hvor han har hatt kontor i snart 20 år. Inn kommer en sommerkunde fra Borøya og spør om Vidar kan sende forsyninger med ferje gjennom sommeren.

- Det ordner vi, et uttrykk Vidar ofte tar i bruk.

Sommerkunden vil gjerne gi Vidar en klem, men den må vente til senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Nilssen hadde egentlig ikke tenkt å ha isbu på brygga i år.

- Det koster, og skal jeg trekke meg fra arbeidslivet neste år bør jeg bygge opp en viss kapital slik at jeg ikke slutter av negativt. Det hadde ikke vært greit. Nå som koronaviruset kom har jeg måttet ha en ansatt til å passe på at det ikke kommer flere enn åtte personer inn i butikken samtidig, og jeg tenkte at hvis jeg bestilte isbua måtte jeg ha enda en «vakt» for å sørge for at smittevernsreglene ble overhold, sier kjøpmannen i Høllen gjennom de snart siste tyve årene.

Hjelp
Det var da rørlegger Pål Try tok kontakt med Nilssen og spurte om han kunne hjelpe til med å få isbua på plass denne sommeren også.

- Jeg var litt lunken i begynnelsen, men Pål er Pål og han tok kontakt med Hennig-Olsen is og fikk ordnet dette på en veldig grei måte. Hennig-Olsen har strukket seg langt i år, og derfor tok jeg sjansen på å hente den i år igjen. Mange tror at isbua er en lukrativ investering, men sannheten er at de siste fire årene jeg har hatt den, har tapet vært på 1,5 millioner kroner, kun på isbua. 

Håper på en strålende sommer
- Nå tar vi denne sommeren også, som er min siste som kjøpmann her nede. Vi får bare håpe på en strålende sommer og mye is-spising gjennom hele denne sesongen. Da blir det kanskje råd med en liten pensjon også, fortsetter han.

Han sier videre at etter at han bestemte seg har han ringt de tidligere «is-ansatte», og alle reagerte positivt.

- De var glade for at de fikk sommerjobb i år også, og spesielt det at de fikk jobb nærme hjemme. Nå er det jo svært usikkert med sommerjobb til ungdommen, og da er det gøy å kunne hjelpe studenter og skoleungdom litt på veien, sier Nilssen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Bildet er fra 2014, den første gangen Vidar på Jokeren fikk isbu på plenen ved butikken på Høllebrygga. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

Kranbil
Onsdag kommer altså TM Hansen med isbua igjen til Høllebrygga, også kranbilselskapet har «trødd» til litt ekstra denne gangen. Deretter er det kun snakk om litt rigging og fylling av varene før salget starter. Været får vi håpe blir strålende.

Det er ikke lett å drive kolonial i Høllen. På gode sommerdager har Jokeren mange kunder, og dagene er gode for Nilssen og de ansatte. Fra tidlig høst til sen vår er dagene lange. Få kunder er å se inne i lokalet, bortsett fra de dagene været er godt og de fleste andre butikkene holder stengt.

Tung tid
- Det har ikke vært en lett drift. Jeg har flere ganger tenkt om det har vært verdt alt arbeidet, men jeg treffer massevis av hyggelige mennesker og har alltid snudd de negative tankene til noe positivt. Tiden etter at Astri gikk bort i mars har vært veldig tung, og kombinert med tøff drift har jeg vel egentlig gått tom. Kontrakt med huseier eller ikke. Det er en tid for å trekke seg tilbake, og akkurat nå er det ikke så mye luft igjen i ballongen, avslutter Nilssen.

Huseier Roy Fardal sier til N247 at han ikke kan si hvem eller hva som erstatter Joker Høllen.

- Vedkommende som skal overta lokalene ønsker ikke å publisere dette enda, sier han.
Sist oppdatert 27.05.2020 klokken 13:44 av Nicolai Prebensen

Onsdag er det igjen tid for å fylle isbua i Høllen med allverdens iskalde smaker. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Vidar Nilssen og Pål Try på Høllebrygga våren 2019. Try hadde flere fingre med i spillet da Agder Olje overtok drivstoffsalget på brygga. Nå har Try nok en gang tatt et tak for kjøpmannen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no