- Send regninga til meg så betaler jeg med en gang, sier bonde og maskinentreprenør Per Try til N247 fredag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Mange engasjerer seg: - Sjøspeidere, send regninga til meg

  Nicolai Prebensen
  22. mai 2020
  18:06
Oppdatert klokken 20.30. Se nederst i saken.

- Kjære sjøspeidere. Send regninga på 7.000 kroner til meg med en gang så blir den betalt umiddelbart. Måten dere rigget til en fantastisk fest for mange tusen mennesker i bygda skal ikke koste dere ei krone, og har dere fått inn mer enn «tapet» er det vel fortjent, sier bonde og maskinentreprenør Per Try til N247 fredag ettermiddag.

Han rakk ikke å få satt ut båten før 17. mai men var nede på Høllebrygga.

- Det var enkelt og greit et fantastisk syn, sier han.
 

Han sier videre at han leste i forhåndsomtalen av båttoget at konferansier Pål Try ikke ville ha bønder som talere. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Selv om vi ikke fikk taletid i beste sendetid viser vi i alle fall at vi er handlingskraftige og jeg oppfordrer de som fikk taletid i alle fall å legge til en null på «tapet» til sjøspeiderne. Disse fikk sin pr, vi trenger ikke det, men vil gjerne hjelpe til, avslutter han lattermildt.


Han legger til like lattermild at også «programlederen» under hele båttoget burde slenge i en slant til sjøspeideren.

- Han var jo mest i rampelyset, ler Try.

Steinar Monsen i 1. Søgne Sjøspeidergruppe er overveldet. 

- Vi har på den korte stunden denne saken har ligget ute fått inn mer en det vi trengte. Vi kan ikke annet enn å takke av hele vårt hjerte. Det er mange unge som gleder se over responsen nå. Det er slik vi kjenner folk i bygda vår, avslutter han.

Engasjert bygd
Mange har engasjert seg i denne saken. Blant annet har den forholdsvis nystartede Elementsør i Lohnelier engasjert seg og daglig leder Christian Berthelsen skriver:

- Kjære ledergruppe i 1. Søgne Sjøspeidergruppe. Elementsør AS takker på vegne av hele Søgnes befolkning for den flotte innsatsen dere la ned for å lage et utrolig flott 17. mai-tog til havs. Dette gledet svært mange. Dere i speideren gjør et viktig arbeid og skal ikke ha kostnader i forbindelse med 17. mai. Elementsør AS sponser dere derfor med 10.000,- til dekning av kostnader, slik at ikke speiderarbeidet resten av året blir skadelidende. Elementsør AS oppfordrer andre bedrifter i Søgne til å gjøre det samme!!! Tusen takk til ledere, frivillige og alle speidere i 1. Søgne Sjø, skriver han.

I tillegg til dette selskapet har mange privatpersoner vipset sjøspeidergruppa.

Reaksjoner finner du både på N247s egen Facebook-side og på sjøspeidernes Facebook-side.
Sist oppdatert 17.12.2020 klokken 17:16 av Nicolai Prebensen

Vi er overveldet, sier Steinar Monsen i 1. Søgne Sjøspeidergruppe som her mottar æreskniven i 2018 av kretsleder Nils Erik Rønning. Til høyre for Monsen, Geir Hamre og Geir Arnt Harbak. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Daglig leder i Element Sør Christian Berthelsen og eier av bedriften Tom Arne Aamodt. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no