Mannskaper fra KBR har iverksatt slukking av brann i terrenget ved Kjellandsvannet. (Foto: Nicolai Prebensen)

Kontroll på brann ved Kjellandsvannet

  Jon Aamodt, Nicolai Prebensen
  12. mai 2020
  10:37
Klokken 14.45 opplyser politiets operasjonssentral at det er kontroll på brannen som startet like før klokken 10.30 ved Kjellandsvannet i Søgne. 

- Det er ikke meldt om skader på person eller bygninger, sier politiets operasjonsleder.

Brannvesenet vil med hjelp fra Sivilforsvaret foreta etterslukking så lenge dette er nødvendig. 

Tidligere tirsdag: 
Klokken 10.20 tirsdag melder 110-sentralen at KBR rykker ut etter melding om gressbrann ved Kjellandsveien i Søgne. 

Politiets operasjonssentral skriver klokken 10.40 på Twitter at det er meldt om brann i terrenget ved Kjellandsvannet.

Skoleelver i sikkerhet
Nødetatene er i området og slukking er iverksatt.

En gruppe elever fra Lunde skole har vært på tur i det aktuelle området, men i følge lærer ved skolen, Tore Håtveit, er alle disse ute av området og i sikkerhet. 

Ikke kontroll
Det brenner nå friskt i et stort område og brannvesenet har alt av materiell og mannskaper ute. Vinden er frisk og skiftende og gjør slukkingen vanskelig. Brannmannskaper i området antyder at det er aktuelt å be om luftstøtte for å få kontroll med brannen. (Foto: Nicolai Prebensen).

110-sentralen opplyser at det brenner i et område på 10 til 20 mål, det blåser friskt i området og brannvesenet har ikke kontroll på brannen som har en brannfront på cirka 200 meter. 

Ber om helikopterstøtte
Like før klokken 11.45 opplyser 110-sentralen at det er anmodet om helikopterstøtte i slukkearbeidet, og at et helikopter blir sendt til området. Sivilforsvaret er også anmodet om å bistå i slukkearbeidet. 

I følge N247s reporter på stedet er det betydelig mer røyk i området enn for kort tid siden, og røyken ligger nå ned mot Leireveien. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Ber myke trafikanter holde seg borte fra Leireveien.
Klokken 12.30 opplyser politiets operasjonssentral at det fremdeles ikke er kontroll på brannen. Skogbrannhelikopter er på vei for å bistå i slukkearbeidet. Politiet henstiller til myke trafikanter om å holde seg borte fra Leireveien i den pågående situasjonen. 
 
Like etter klokken 13.00 melder politiets operasjonssentral av gang- og sykkelveien langs Leireveien fra Mjåbakken til Ausvigheia er stengt. 

Helikopter fremme i området
- Helikopter er nå fremme i området, sier N247s reporter klokken 13.15 .

Like etter klokken 13.40 melder politiets operasjonssentral at brannen fremdeles ikke er slukket, men effekten av helikopteret er god. Det skal ikke være behov for evakuering av boliger, og brannen blir slått ned i stadig flere områder. 

- Betydelig mindre røyk
N247s reporter på stedet sier klokken 14.30 at det er betydelig mindre røyk langs Leireveien nå enn tidligere i dag. Han forteller også at lokale bønder har bistått ved å spre ut vann med tankvogner som normalt benyttes til å spre gjødsel. 

Saken oppdateres. 
Sist oppdatert 12.05.2020 klokken 18:31 av Nicolai Prebensen

Politi og brannvesen er på stedet og foretar slukking. (Foto: Nicolai Prebensen)

Et helikopter er ankommet brannområdet ved Kjellandsheia i Søgne og blir satt inn i slukkearbeidet. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no