- Barn trenger å utvikle seg og være sammen i sosialt samvær, og vi er opptatt av at barnehagen skal gi barna er god hverdag, uavhengig av situasjonen rundt oss, sier barnehagestyrer Henriette Folden Hauge. (Foto: Jon Aamodt)

- Ungene tilpasser seg fort

  Jon Aamodt
  21. apr 2020
  17:50
- Vi hadde jobbet godt i forkant, men var veldig spente mandag morgen. Ingen har erfaring fra noe tilsvarende, og det var en helt ny situasjon for oss alle. Likevel kan vi nå si at dette har gått veldig greit for ansatte, barn og foreldre, sier styrer ved Espira Vedderheia barnehage, Henriette Folden Hauge til N247 tirsdag. 

Hun legger stor vekt på viktigheten av å lytte til de som kan noe og følge rådene som kommer fra sentrale myndigheter. 

Rundt 80 prosent av barna er tilbake i barnehagen på Vedderheia, og de som ikke er på plass så langt er i hovedsak hjemme av praktiske årsaker. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Alle ansatte har vært inne og forberedt seg godt, og vi kommuniserer ut til våre kontakter at det er trygt å være i barnehagen.

Hun forteller videre at det er brukt tid på å kartlegge eventuelle utfordringer i en tilværelse som er en helt annen enn den barn og voksne forlot da Norge ble stengt ned. 

- Trenger å være sammen
- Barn trenger å utvikle seg og være sammen i sosialt samvær, og vi er opptatt av at barnehagen skal gi barna er god hverdag, uavhengig av situasjonen rundt oss. Det betyr like mye for den lille på ett år som de litt større seksåringene. Vi merket også en enorm gjensynsglede hos barna mandag morgen, sier styreren. 

Samtidig er hun glad for all støtte fra foreldregrupper som har vært positive og har forståelse for at ikke alt er som vanlig.

- Vi har organisert oss på en god måte og er trygge på at barna blir ivaretatt. Derfor er det også fint å se alle positive tilbakemeldinger vi får, både direkte og gjennom epost og andre meldinger. Litt spørsmål får vi, men da gjerne om praktiske ting, og vi møter lite eller ingen kritikk fra foreldrene. 

Kohort
Oppi alt alvoret har det også vært rom for litt spøk, og barnehagestyreren nevner som eksempel bruken av ordet «kohort» som er hentet ut den akademiske ordboken og nå benyttes om inndelingen i barnehagene. 

- Her har vi delt inn i 22 kohorter som vi holder adskilt. Selv om vi legger planer så godt vi kan, vet alle som jobber med barn at planer kan bli endret på veldig kort varsel. Med litt ekstra ressurser hiver vi oss rundt inntil alt nytt glir over i nye rutiner. Så er jo vi også heldige vi som holder til på Sørlandet nå. Med sol og fint vær blir det mye uteaktiviteter og lettere å holde avstand, sier styreren og sender en varm tanke til kolleger lenger nord i landet som bruker tid og ressurser på å måke snø på utearealene. 

Med sperrebånd og mange barn ute på tur i det fine været klarer styreren med sine ansatte å holde orden i kohortene. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no