Espen Isak Egeland og Reidar Skaaland på henholdsvis messing og tangenter i hagen utenfor Søgne omsorgsenter onsdag formiddag. (Foto: Jon Aamodt)

Utendørs - for de som ikke kan ta imot besøk inne

  Jon Aamodt
  01. apr 2020
  12:46
Like etter klokken 11.00 onsdag var en del av beboerne ved omsorgsenteret trygt plassert i hagen utenfor senteret, alle selvsagt med god avstand. Også på god avstand gjorde to musikanter seg klare til en utendørs konsert, og i omsorgsenterets vinduer samlet skuelystne seg for å være tilskuere.

- Dette arrangementet er kommet igang etter initiativ fra trivselskoordinator Jarle Pettersen, en av tre som arbeider med dette i Kristiansand kommune, sier avdelingsleder ved Søgne omsorgsenter, Malene Egeland Kvevik til N247 onsdag formiddag. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Musikantene, Espen Isak Egeland og Reidar Skaaland på henholdsvis messing og tangenter, har respondert på trivselskoordinatorens appell på Facebook. I gruppen «UTENDØRS (spre glede ved omsorgssentrene i Kristiansand)» har Pettersen postet en invitasjon til lokal musikanter. 

Invitert på Facebook
- Spiller du musikk eller kan bidra med underholdning på annet vis? Da trenger vi deg, innleder han i et innlegg på denne siden. 

Han forteller deretter om eldre og syke på omsorgsentre som er tilnærmet nedstengte med liten mulighet til aktivitet. Musikanter eller andre som kan bidra til en kulturopplevelse inviteres til å holde et arrangement utendørs ved omsorgsentrene, selvsagt med nødvendig distanse både til publikum og seg imellom. 

- I dag kom derfor disse to på besøk her, sier Kvevik som sammen med øvrige fra  peronalet hjelper beboere som vil ut i hagen, godt innpakket, og høre Sørlandsviser og andre kjente toner fra de to musikantene. 

Flere beboere og ansatte som ikke hadde anledning til å være ute, fulgte konserten fra innsiden av vinduene og satte tydelig pris på en oppmuntring i hverdagen (Foto: Jon Aamodt).

Malene Egeland Kvevik er avdelingsleder ved Søgne omsorgsenter. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no