Styreleder i Søgne FK, Stig Trydal (innfelt) sier til N247 tirsdag at Søgne FK ikke flytter ut av klubbhuset før arealene er ivaretatt og det er kommet til en avtale med kommunen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Flytter ikke ut før arealene er ivaretatt

  Nicolai Prebensen
  31. mars 2020
  15:54
- Jeg har sett møtet fra Nærings og eierskapsutvalget på N247 i dag. Vi er blitt lovet minst like mye areal som vi har per i dag, skriver styreleder i Søgne FK, Stig Trydal i en epost tirsdag ettermiddag.

Han har nå bedt om et hastemøte med prosjektgruppen som arbeider med byggingen av det nye skolesenteret.


Søgne FK og idretten i Søgne har i lang tid vært bekymret for hvordan arealene og klubbhuset til fotballklubben og Søgne IL skal bli etter byggingen av det nye skolesenteret på Tangvall. 

Tirsdag diskuterte Nærings og eierskapsutvalget i Kristiansand situasjonen, og der fremkom at det per i dag ikke er kommet til noen løsning. Planen er at rivingen av anlegget skal ha oppstart til sommeren. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Søgne FK kom med en skriftlig innstilling på problemstillingene etter anmodning fra ordfører i oktober 2019. Det har nå vært møteaktivitet i cirka seks måneder rundt dette temaet, og jeg ser liten eller ingen bevegelse rundt løsninger som idretten har blitt lovet fortsetter styrelederen.

- Som sagt tidligere, Søgne FK flytter ikke ut av klubbhuset før arealene er ivaretatt og vi er enige om en avtale, avslutter han.

- Jeg har fulgt denne saken nøye og er urolig for prosessen slik den står nå. Det var derfor jeg tok opp saken i dagens møte i Nærings- og eierskapsutvalget i Kristiansand kommune. Utfordringen er at det ikke er kommet i stand noen endelig avtale med idretten, selv om dette tidligere er lovet av kommunen, sier Terje Ø. Pettersen (H) (bildet) til N247 tirsdag ettermiddag.

Han frykter at dersom det ikke umiddelbart blir en enighet med idretten i Søgne kan dette påvirke tidsplanen for når bygging av nytt skolesenter kan igangsettes.

- Unngå skjær i sjøen
- Det er uvanlig viktig at kommunen nå kommer til enighet med idretten, og vi må for all del unngå skjær i sjøen som hindrer igangsetting av hele skolesenteret, sier Pettersen.

Han er opptatt av rask progresjon i dialogen mellom kommunen og idretten og vil følge opp saken når Nærings- og eierskapsutvalget møtes igjen allerede neste uke. 

Klubbhuset (innringet) til Søgne FK og Søgne IL eies av de to respektive klubbene og må rives for å få plass til det nye skolesenteret på Tangvall. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no