Lang avstand mellom bøtefolket på Bøteriet. Foran ser dere Kurt Kristiansen, Peder Asbjørn Pedersen, Lennart Pedersen og Sigurd jarl Vestberg. (Foto: Arild Hansen)

- Her på Bøteriet på Flekkerøy kommer ingen personer inn. Da må det i så fall være livsviktig

  Arild Hansen
  25. mars 2020
  17:18
Ser man bort fra lærerkorpset på barne- og ungdomskolen, og de aller fleste som arbeider innen de tre barnehagene på Flekkerøy, ser ikke arbeidssituasjonen på Flekkerøy så veldig dyster ut. Via de respektive medier hører vi jo daglig at bedrifter og firmaer går eller kan gå konkurs, mange må stenge dørene, andre må permittere, men så finnes det heldigvis også en del lyspunkter midt i disse dramatiske koronatider. Så også på øya ytterst ute i havkjeften.

Bygningsbransjen
- Vi holder hjulene i gang, sier daglig leder Stein Hallvard Sørensen i Skjærgårdsbygg AS ute på Geiderøya. Han forteller videre;

- Vi har 20 ansatte som er spredd rundt om langs kysten og nær sagt mellom holmer og skjær. Vi har jo vår egen arbeidsbåt som jo er veldig viktig i det vi driver med i det daglige, så vi kommer inn dit vi skal med folk og utstyr. Vi har store jobber på Monsøy i Ny Hellesund, vi har folk på et stort tilbygg på et eksisterende hus på Langenes, i tillegg har vi flere jobber ute i Randesund. Vi er jo litt rammet av koronaviruset vi også i og med at åtte ansatte må dele hjemmepass av barn. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- De er gift eller samboere med jenter som jobber innen helsevesenet, og som selvfølgelig blir prioritert. Da snakker vi om at vi mister fire dagsverk uka gjennom, men vi hadde selvsagt hatt arbeid til de også hvis alt var som normalt, sier Sørensen.

Også hos Flekkerøybygg med sine 16 ansatte går hjulene rundt.

- Vi har to gutter i karantene, mens de andre er i full sving på forskjellige boligprosjekter. Vi har jobber både på øya og innover, så sett ut fra dagens situasjon, er vi fornøyd, sier daglig leder Frode Stokkeland.

Passer «bånnane»
I 2016 startet Terje Guttormsen og Stian Andrè Reinertsen Flekkerøy Elektro AS på Geiderøya. De har i dag syv ansatte, og om fjorten dager tar de i mot en ny medarbeider.

- Det var jo veldig dødt med arbeid i forrige uke, sier Terje der vi treffer han på god avstand ved hjemmet nederst i Skudeviga.

Vi har blant annet elektroprosjekteringen ved en stor pumpe til skiferoljeproduksjon som RSM bygger på Andøya. I dag må jeg selv være hjemme med barn så lenge kona Esly jobber innen helsevesenet, og selvfølgelig er prioritert der, sier Terje Guttormsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
 Anders Axelsen er i full jobb hos Skjærgårdsbygg AS. Her ved ei sjøbu nede ved «Dampers-brygga», på Mæbø. (Foto: Arild Hansen).

Fiskeflåten
Også på Bøteriet på den lille «industriøya» på Flekkerøy, jobbes det hver eneste dag.

- Vi er seks mann på jobb, og vi sitter langt fra hverandre og bøter. Vi forholder oss bestemt etter forskriftene for vi må jo for all del ikke bli smittet, for vi må jo holde fiskeflåten på sjøen. Skulle en rive tralen, og ikke vi er oppegående får de trøbbel, sier Peder Asbjørn Pedersen som eier bedriften sammen med sønnen Lennart.

- Her på Bøteriet kommer ingen personer inn. Da må det i så fall være livsviktig, sier Pedersen bestemt. 

Leif Erik Hansson og André Olsen driver Vesterøya Maskin AS. De er til sammen tre ansatte, og til sommeren tar de i mot en lærling.

-Vi har greit med arbeid nå, og sikkert en til to måneder frem. Men vi ønsker oss selvfølgelig mer, sier Leif Erik, som også må veksle mellom jobb og barnepass i og med at kona Susanne jobber innen helsevesenet.

-Det blir selvfølgelig prioritert først, sier Hansson.
Sist oppdatert 25.03.2020 klokken 20:55 av Nicolai Prebensen

Terje Guttormsen hos Flekkerøy Elektro med sønnen Noah hjemme. (Foto: Arild Hansen)

Abraham Pettersen (t.v.) og Benjamin Tønnessen i jobb for Flekkerøybygg på Vesterøya. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no