Robert Fredriksen og Kennet Bakke i Elon Søgne forteller om en kraftig økning av antall hjemkjøringer av varer fra deres sortiment. Bildet er tatt like i forkant av nyåpningen av butikken på Tangvall for tre år siden. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv.)

- Kraftig økning av hjemkjøringer

  Nicolai Prebensen
  25. mars 2020
  12:33
19. mars skrev vi om butikker som stengte på grunn av følgene av tiltakene som var innført av myndighetene for å bremse spredningen av koronaviruset. I samme sak ble også enkelte næringer som drev med hjemkjøring av varer til husstandene beskrevet. Nå har flere startet denne servicen til kundene sine.

Elon Søgne har lenge drevet med utkjøring av varer, og opplever nå en sterk økning av antallet hjemmeleveringer.

- Det er forståelig at mange er bekymret for smitte og ikke minst at det er opprettet massevis av hjemmekontor de siste ukene, har gjort at vi per i dag har forholdsvis travle dager. Vi gjør som kundene ønsker, og de som vil ha levert varene hjem får de levert på døra. Ønsker de at vi skal ta varene helt inn i huset. gjør vi det så lenge kundene ikke sitter i karantene. Da må vi sette fra oss varene på trappa, sier Robert Fredriksen til N247 onsdag.  

Hygiene
Han sier videre at i butikken på Tangvall har de om mulig enda strengere krav til hygiene enn under en normalsituasjon. 

- Vi vasker alle kontaktflater med sprit kontinuerlig, slik alle andre butikker gjør. Ansatte har en plikt til å holde seg hjemme ved det miste tegn på forkjølelse og skal holde seg unna arbeidet i flere dager etter at symptomene er over, selv om det anbefales kun en dags «karantene» etter at forkjølelsesymptomene har forsvunnet, fortsetter han.

Utkjøring
På Tangvall har noen butikker reduserte åpningstider, men de aller fleste butikkene holder åpne dører fremover. I tillegg til de butikkene som ble nevnt i saken 19. mars driver også Bunnpris Høllen med utkjøring. Gave og Interiørbutikken bringer sine varer ut, Sunkost kjører hjem til deg, og i alle butikkene står antibaken tydelig fremme.

- Vi klargjør varer for de som ikke ønsker å inn i butikken, men som heller vil hente på utsiden. Vi har ingen faste dager, men pakker og kjører varene ut fortløpende og imellom vareleveringene. Dette gjør vi kostnadsfritt for å bidra i «den store dugnaden», sier Cassandra Nygård Møller på Bunnpris Høllen.
Sist oppdatert 25.03.2020 klokken 12:58 av Jon Aamodt

Cassandra Nygård Møller ved Bunnpris Høllen sier at alle må gjøre sitt under denne store dugnaden og tilbyr hjemkjøring av matvarer til kundene sine. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no