To av tre under opplæring: F.v. Fredrik (8), Eirik (14) og Marius Try på Tangvalljordene tirsdag ettermiddag. Humøret var det i alle fall ikke noe å si på selv om det må jobbes litt på fritiden for de to skoleelevene til venstre på bildet. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Tre dager tidligere enn i fjor

  Nicolai Prebensen
  24. mars 2020
  17:33
Tirsdag kom våren for alvor til Søgne. Potetene settes og gulerøttene er allerede sådd, tre dager tidligere enn i fjor.

- I dag setter vi 15 mål, så løper det på utover. I alt skal det settes poteter på 300 mål jord, det er omtrent samme mengde som i fjor, sier Per Try på telefon fra Tangvalljordene tirsdag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Da var han, Fredrik (8), Eirik (14) og Marius i full sving med våronna i bygda.

- De to yngste er under opplæring og er ivrige i tjenesten. Gulerøttene er i jorda, og torsdag kommer jordbærplantene fra Nederland. Da går de i jorda på Stauslandstunet. Det er deilig å være igang igjen, fortsetter Try.

Han er ikke bekymret for nattefrost, og er heller ikke bekymret for at han ikke får fagarbeidere fra utlandet til hjelp i plantingen eller til plukkingen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Bonde Per Try startet i år våronna noen få dager tidligere enn i fjor. Her fra Tangvalljordene tirsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Nei, vi har ikke mer enn vi kan klare selv, og skulle ikke vi heller få inn arbeidskraft utenfra, får vi bare legge opp til selvplukk når den tiden kommer. For oss går dette bra, men det er klart at andre jordbærprodusenter i distriktet vil slite noe veldig hvis ikke de får hjelp til planting og plukking ganske raskt. 

- Nå kommer våren, og plantene er på vei gjennom Europa, avslutter han.
Sist oppdatert 24.03.2020 klokken 18:09 av Jon Aamodt

Settepotetene er klare til å settes i jorda på Tangvall. (Foto: Nicolai Prebensen)

Våronna er nå i full gang i Søgne. Tangvalljordene tirsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no