Trond Mørk er avdelingssjef for ambulansetjenesten i Agder og har ansvaret for 21 stasjoner og 30 ambulanser. (Foto: Nicolai Prebensen)

Røde Kors Hjelpekorps bemanner beredskapsbulansene

  Nicolai Prebensen
  24. mars 2020
  08:56
Vest Agder Røde Kors Hjelpekorps skal bistå ambulansetjenesten i Agder og bemanner nå sine beredskapsambulanser for å kjøre såkalte lysegrønne turer med pasienter til og fra sykehusene.

- Vi har anmodet hjelpekorpsene i Agder om å bistå oss for å møte det som eventuelt kommer fremover, sier Trond Mørk til N247 mandag kveld. 

Han er avdelingsleder for ambulansetjenesten i Agder og er ansvarlig for 21 stasjoner og 28 ambulanser i Agder og to i Telemark. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi har tatt dette grepet slik at vi kan være forberedt, og disse ambulansene skal kun ta seg av såkalt lysegrønne turer. Det vil stort sett si liggende pasienter som ikke trenger medisinsk behandling. Det kan være turer som kjøres med pasienter som er ferdig behandlet på sykehusene, men må kjøres liggende. Det er viktig å understreke at disse ikke skal erstatte våre egne ambulanser, men skal være et tillegg til vår tjeneste, fortsetter avdelingslederen.

Smittevernkurs
Mørk forteller videre at hjelpekorpsene ikke var vonde å be, og de kastet seg rundt da anmodningen kom. 

- Mandag hadde vi ti hjelpekorpsere på smittevernkurs, og tirsdag skal vi ha ti nye. Jeg må berømme mannskapene for velvilligheten, og selv om det ligger en nasjonal avtale i bunnen har dette gått fort. Hjelpekorpsene har flere transportambulanser, og de kan komme godt til nytte hvis situasjonen tiltar, sier han videre.

Travelt
Mørk forteller videre at det er travle tider for ambulansetjenesten i Agder.

- Stemningen er hektisk, men god. Våre ansatte har brettet opp ermene og gjør det de kan i denne situasjonen, og jeg berømmer mer enn gjerne eget personell for den jobben de gjør, avslutter han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Instruktør og ambulansesjåfør Petter S. Hove «kler» på en av Røde Kors Hjelpekorps´ kursdeltakere mandag kveld. (Foto: Privat).

Rundt 50 mannskaper
Tom Erik Dønnestad, fagleder transport og ambulanse i Vest Agder Røde Kors Hjelpekorps, sier at rundt 50 mannskaper er varslet og vil i løpet av kort tid være operative om det skulle bli nødvendig. 

- Vi har hatt kurs mandag kveld og har et nytt kurs i morgen tirsdag. Da vil i alt 20 mannskaper være klare til ambulanseoppdrag om det blir behov for det. Vi vil i tillegg ha smittevernkurs i Arendal om behovet skulle melde seg, sier han. 
Sist oppdatert 24.03.2020 klokken 08:57 av Nicolai Prebensen

Mannskaper fra Vest-Agder Røde Kors Hjelpekors under smittevernkurset hos ambulansetjenesten på Eg mandag kveld. Instruktør Petter S. Hove (i rødt). (Foto: Privat)

Instruktører og ambulansepersonell Charlotte Sagen Olsen og Petter S. Hove under smittevernkurset mandag kveld. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no