Administrerende banksjef Vidar Skaaland i Søgne og Greipstad Sparebank. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Setter ned lånerenta

  Nicolai Prebensen, Jon Aamodt
  23. mars 2020
  16:31
Søgne og Greipstad Sparebank har mandag vedtatt å sette ned lånerenta med ytterligere 0,5 prosentpoeng.

På bankens hjemmeside står det at 19. mars valgte Søgne og Greipstad Sparebank å varsle en nedsettelse av rentene på lån med inntil 0,40 prosentpoeng. Innskudd ble varslet satt ned med inntil 0,35 prosentpoeng.

Inntil 0,9 prosentpoeng
«Norges Bank reduserte så fredag 20. mars styringsrentene med ytterligere 0,75 prosentpoeng. Søgne og Greipstad Sparebank har i dag 23. mars besluttet å sette ned rentene på boliglån med ytterligere inntil 0,5 prosentpoeng, slik at samlet rentereduksjon blir på inntil 0,9 prosentpoeng. Begge renteendringene vil bli kjørt i en operasjon og virkningstidspunktet vil for eksisterende lånekunder være fra 30. april 2020. For nye lånekunder vil betingelsene gjelde fra 25. mars 2020. De nye innskuddsvilkårene ville bli gjort gjeldene fra 20. mai».

N247 snakket med administrerende banksjef Vidar Skaaland tidligere mandag, da var enda ikke avgjørelsen tatt.

- Jeg har ikke lov til å si noe om dette før avgjørelsen er tatt. Vi jobber kontinuerlig med denne situasjonen som har oppstått og er spente på utviklingen. Det viktigste for oss er å få kontakt med de som allerede sliter økonomisk, og vi vet at det kan bli mange flere fremover, sa han tidligere mandag.

Sparebanken Sør 
Også Sparebanken Sør varsler mandag nytt rentekutt for lånekunder. 

- Sparebanken Sør har i dag besluttet på sette ned rentene på boliglån for andre gang på kort tid, nå med inntil 0,50 prosentpoeng, skriver banken på sin hjemmeside. 

Dette kommer i tillegg til den tidligere varslede reduksjonen på inntil 0,35 prosentpoeng og gir et totalt kutt på inntil 0,85 prosentpoeng.

Begge endringene vil gjelde fra 15. april for eksisterende kunder og fra 26. mars for nye kunder opplyser banken. 

Flere andre lokalbanker har i dag signalisert at de setter ned lånerenta. Det gjelder Lillesand Sparebank og Valle Sparebank.
Sist oppdatert 23.03.2020 klokken 17:26 av Jon Aamodt

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no