fastlege Frank Andersen sier til N247 tirsdag at legesenteret har god kapasitet til å konsultere pasienter. - Ta først kontakt via SMS eller på telefon hvis det er mer alvorlige symptomer, sier han (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Legesenteret: - Vi har fremdeles god kapasitet

  Nicolai Prebensen
  24. mars 2020
  17:25
Søgne legesenter har oppdatert informasjon om hvordan du skal forholde deg hvis du har mistanke om smitte av koronaviruset.

- Dersom du har lette luftveissymptomer, bør du være hjemme inntil en dag etter at du føler deg frisk. Du trenger ikke kontakte helsevesenet for testing. Dette er for å begrense bruk av testing og ressurser. Unntak er blant annet hvis du er helsepersonell eller har vært i nærkontakt med et bekreftet tilfelle av covid-19 (koronaviruset), sier fastlege Frank Andersen.


Kontakt med legekontoret
- Det er ønskelig at pasienter som ikke har behov for å ringe til fastlegen/legekontoret kommuniserer digitalt. Ved å kommunisere digitalt bidrar du til at de som trenger å snakke med lege/legekontor kommer raskest mulig igjennom på telefon, fortsetter han.

Se hvem som anbefales testing: Testing og diagnostikk for covid-19

- Hvis du får mer alvorlige symptomer, kan du ringe fastlegen din. Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt på 116117, sier Andersen videre.

Kapasitet
Han understreker at legesenteret fremdeles har god kapasitet.

- Folk må ikke la være å kontakte oss hvis de er syke. Vi har god kapasitet og mener vi skal ha det fremover. Enkelte unnskylder seg for at de tar kontakt med oss, det skal de ikke gjøre. Vi gir råd og behandler alle som ikke har luftveisinfeksjoner. Det er det legevakta som tar seg av, avslutter han.
Sist oppdatert 24.03.2020 klokken 18:02 av Nicolai Prebensen

Søgne legesenter har god kapasitet til å ta seg av sine pasienter. Det bekrefter fastlege Frank Andersen tirsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no