Brannmester og stasjonssjef Jarle Danielsen og underbrannmester Olav Framvik på KBR Søgne og Songdalens stasjon på Salemsveien i Søgne, er nå de eneste som er inne på stasjonen med mindre mannskapene må på utrykning. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv.)

- En skrogbrann er det siste vi trenger nå

  Nicolai Prebensen
  22. mars 2020
  12:32
Søndag formiddag sendte Meteorologisk Institutt ut et gult varsel om fare for skogbrann. Folk bes være svært forsiktige med all bruk av åpen ild i skog og mark.

- Det siste vi trenger nå er en skogbrann. Da må vi samle mange mannskaper på samme sted, og det er en lite ønskelig situasjon under pandemien. Det har vært fint vær en stund og slik varslene ser ut nå får vi tørt vær og noe vind hele kommende uke. Da blir det gamle løvet fra i fjor knusktørt og lettantennelig, sier stasjonssjef Jarle Danielsen ved KBR Søgne og Songdalen til N247.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Han forteller videre at stasjonen på Salemsveien er stengt ned for alle andre enn han selv og Olav Framvik som er den andre ansatte på brannstasjonen.

- Vi er oppe og står, og ingen av våre mannskaper er i karantene. Vi har også en slagplan om noe skulle forandre seg. Vi er særdeles nøye med utvask av bilene etter utrykning og alt som blir tatt på får en nøye vask i etterkant, fortsetter han.

DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) oppfordrer folk til ikke å bruke åpne flammer i skog og mark.

Lite snø
- Det er svært lite snø på Østlandet og i et bredt belte sørover og videre oppover langs kysten. I disse områdene er det store barmarksområder med mye vegetasjon. I tillegg er det økende temperaturer og vind. Dersom det ikke kommer regelmessig nedbør vil vegetasjonen på kort tid tørke opp, derfor setter vi to skogbrannhelikoptre i beredskap, sier fungerende direktør Per K. Brekke i DSB.

- Vi oppfordrer folk til å vise ekstra aktsomhet når de er i skog og mark. Ikke tenn opp bål og ikke driv med bråte- og vernebrenning. Som følge av Korona-situasjonen må brann- og redningsvesenet nå prioritere de viktigste oppgavene de har, sier Brekke.

Stasjonssjef Jarle Danielsen sier til N247 søndag at det siste de trenger nå er en skogbrann i området. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no