Elin Magnussen (innfelt) er oppvokst ute på Berge, og har sammen med mange andre beboere irritert seg over mange bilisters parkering. Her står hun ved ett av syv skilter på bare noen hundre meters avstand. (Foto: Arild Hansen)

Beboer på Berge: Endelig kom parkeringsselskapet til Flekkerøy

  Arild Hansen
  22. mars 2020
  10:56
- Kan ikke fatte at folk som har lyst til å gå på tur ytterst på Vesterøya her ute på Flekkerøy, ikke kan se at det står flere parkering forbudt-skilter på begge sider av veien. Vi teller jo syv stykker til sammen bare på ei strekning på noen små hundre meters avstand her som bilister parkerer hinsides på fylkesveien. Utrolig, og endelig kom det folk fra Kristiansand Parkeringsselskap ut lørdag. Ikke fordi at jeg unner folk bøter, men når de ikke kan forholde seg til skiltanvisninger, må de ta til takke med gebyret de fikk. Så får vi håpe at det svir nok til at de ikke gjør det igjen.

Elin Magnussen smiler litt, men samtidig er hun arg på bilistenes opptreden i trafikken. Hun er født og oppvokst ute på Berge, og kjenner den smale veistrekning veldig godt, mer enn godt nok til å fortelle turfolk at dette er ei livsfarlig veistrekning når mange biler møter hverandre på denne smale og kronglete veien.

Flere bøter
Flere fastboende på vestsida av øya har både ringt og sendt epost til selskapet mange ganger i flere år over feilparkerte biler. Men de har blitt møtt med nær sagt døve ører. Lørdag kom parkeringsselskapets ansatte endelig. Da N247 var der ute på sen ettermiddag, så vi fem parkerte biler med gule lapper plassert bak vindusviskeren på sjåførsiden.

- Sønnen min telte ni slike gule lapper tidligere på dagen, sier Elin, og fortsetter;

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Jeg hadde jo aldri i min villeste fantasi kunne tillatt meg å dra innover mot byen og parkert bilen i et slikt området med så mange advarselskilter som nesten står tett som hagl. Og på en fylkesvei. Nei, takke meg til. Dette blir for drøyt. Det er jo ingen gang- og sykkelsti her ute, så her vandrer folk med barnevogner, med leiende barn og voksne langs veikanten, og her jogges det, og det finnes syklister. Når bilene står slikt parkert som det jo som oftest gjør på fine turdager, må folk gå forbi midt i veien. Og jeg tørr ikke tenke tanken på hva som måtte skje hvis det skulle komme store utrykningskjøretøy ut hit på en slik dag. Da kunne det oppstått alvorlige problemer, sier Elin Magnussen videre.

En smal vei
Veistrekningen vi skriver om strekker seg fra Kjære og ut mot Berge. Eller mer bestemt fra Storetjønna og utover forbi skiltet inn mot det tidligere militærområdet i Beltevika, og videre forbi det store og brede jordet bort mot der du svinger første vei opp mot Andås-feltet.

De fleste øyboere kjenner til alle diskusjonene omkring mangelen på en gang- og sykkelsti fra Skudeviga og utover, men den biten lar vi ligge.

- Vi vet alle om dette. Og det er folk her ute som har sagt de skal forsøke og ordne opp, så får det komme etter hvert. Men det vi ser nesten hver gang det er fint vær, er at folk parkerer så hinsides som tenkes kan, gjerne med bilhjulene godt inne på fylkesveien. Jeg har vel opplevd parkeringsvakter her ute ei eneste gang på alle disse årene, og det er alt. Om de har vært her uten mitt åsyn, vet jeg ikke, men vi i nabolaget hadde nok hørt det hvis så hadde skjedd. Nå var de her lørdag. Får håpe «jungeltelegrafen» går, så vi blir kvitt dette problemet ei gang for alle, sier Elin Magnussen.

N247 har forsøk å få kontakt med Kristiansand parkeringsselskap lørdag, uten å lykkes.

Mange fikk parkeringsbot langs fylkesveien på flekkerøy lørdag ettermiddag. (Foto: Arild Hansen)

Biler stod med hjulene inne på selve fylkesveien lørdag. Det førte til bøtelegging. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no