Video: Rægestimen

«Rægestimen» fra Flekkerøy med egen korona-sang: Utfordrer andre supportere rundt om i hele landet

  Arild Hansen
  21. mars 2020
  15:27
Fotballklubber rundt om i hele Norge har konkursspøkelset hengende lavt over hodene. Så langt er flerfoldige spillere, trenere og ledere blitt permittert, og seriestarten i de respektive divisjoner er det absolutt ingen som kan svare på når skal skje. Det er også tøffe tider for de respektive lags supportere. 

Ingen kamper eller treninger på eget gress, og TV-skjermene som pleier å vise utenlandske kamper, må ty til andre programmer og gjerne flust med fotball-repriser. Det har tre gutter fra Fløys egen supportergjeng, «Rægestimen», gjort noe med. Fredag kveld kom de sammen, de komponerte en egen korona- sang, en melodi de håper vil falle i smak. Samtidig utfordrer de andre supporterklubber landet rundt om å gjøre det samme.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Kari sin idé
Nylig ble «Miss Fløy» Kari Lindevik gjenvalgt som styreleder i Divisjonsforeningen i NFF som er en interesseorganisasjon for klubbene i 2.- og 3. divisjon for herrer. (Fløy er i 2. div.).

- På vei hjem fra Oslo overhørte jeg en sang på nettet fra en person som er en ihuga Fram/Larvik-supporter. Og innholdet handlet om nettopp disse korona-tider. Det gav meg en inspirasjon, og jeg sendte ideen over til «superbrøleren i Rægestimen» Oddfinn Pedersen, Han fikk med seg to sangkamerater med en gang, og så satte de i gang, sier hun.

- Norges beste
-Jeg sendte denne utfordringen videre til det jeg syntes er Norges beste supportersangere. I tøffe tider er det viktig at det spres glede for Fløy-gutter i karantene, og for alle som er i en vanskelige og uvirkelige dager, enten man er glad i fotball eller ei. NFF har i flere år hatt et slagord i landslaget som lyder «Sterkere sammen». Aldri har dette vært viktigere for landet, sier Kari Lindevik.

20-årsjubileum
I år kan «Rægestimen» feire sitt eget 20-årsjubileum. Det mener i hvert fall Kenneth Vestberg, Richard Tørressen og Oddfinn Pedersen, de tre guttene bak melodien som ble komponert sent fredags kveld.

- Det var vel i århundreskiftet at vi fant ut at vi skulle gjøre et ekstra stunt for lokalfotballen på Flekkerøy.  Å jommen sa det smør, og vi har hatt mange flotte stunder sammen. Vi har vel vært en gjeng på 10-15 personer som har sunget for full hals oppe på toppen av sittertribunen på det vi kaller for solsiden, sier de tre sangfuglene.

Og, gjett om de har blitt hørt. Mange bortesupportere og publikum fra andre steder har kommet med mangt et lovord om denne guttegjengen som jo i alle har hatt Fløy så inderlig i sitt hjerte.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Rægestimen på hjemmebane på Flekkerøy. (Foto: Rægestimen)

Noen spesielle øyeblikk sitter klistret i minnet.

- Selvfølgelig husker vi den første sesongen i 2. divisjon i 2005, da Paul Richardsen trente klubben. Og da vi slo Start ut av NM-cupen for noen få år siden. Da var himmelen nær oss, sier Kenneth Vestberg.

- Hva med dagens korona-sang?

- Vi tok utfordringen Kari kom med til Oddfinn på direkten. Og Richard trenger jo ikke mer enn fem minutter på toalettet så er melodien mer en godkjent. Han hadde diktet ett vers før han kom hjem til meg, og så tok vi resten sammen. Dette handler jo om salme-melodier, som jo alle sangene vi har sunget inn gjør, sier Vestberg, og ler sin vante latter.

(Ta gjerne kontakt med oss i N247 om du eller dere har en idé som kan lyse opp en eller trasig hverdag for mange nå).
Sist oppdatert 21.03.2020 klokken 15:34 av Nicolai Prebensen

Rægestimen på hjemmebane lørdag formiddag. F.v.: Kenneth Vestberg, Oddfinn Pedersen og Richard Tørressen. (Foto: Arild Hansen)

- Jeg sendte ideen over til "superbrøleren i Rægestimen" Oddfinn Pedersen, han fikk med seg to sang-kamerater umiddelbart, sier Kari Lindevik (Foto: Arild Hansen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no