Video: John Viste

John Viste med måkefilm fra Flekkerøy: - Har alltid likt å fotografere

  Arild Hansen
  20. mars 2020
  18:53
- Jeg har alltid med meg mobiltelefonen med kamera når jeg er ute å går tur. Å spasere i skog og mark er godt både for helsa og sjelen. Og så er det jo så vakkert her ute i de dype skogene på Flekkerøy, sier John Viste, Nærbø-gutten som kom til Kristiansand i 1956. 

I dag viser 85-åringen en gøyal måkefilm som han har filmet ved hjemmet nede i Vragesløyfen. Fuglene sitter på taket av den gamle skibbua som han og fru Gunhild har overlatt til sønnene sine.

På Hovden
Jærbuen kom til Kristiansand i 1956, og året etter traff han Gunhild under en skiferie på Hovden. De bodde på Bjerkehytta, som den het den gang, og som lå tett ved sentrum av Seterdalens tak. De ble et par, og i 1961 ringte kirkeklokkene. De hadde slått rot på Fjelltoppen i Hannevikåsen, hvor de bodde i 28 år. Så bar det til Flekkerøy, og det ble Vragesløyfen på øya hvor Gunhild opprinnelig kommer fra.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

John begynte sitt arbeidsliv hos Gartnerhallen. Der var han i ti år, så ble det et par-tre år hos Sørlandets Industrikontor i byen, før han på begynnelsen av 1970-tallet gikk over svilla til Kristiansand kommune, og fikk jobb der.

- Først var jeg i avdelingen hos prisnemda, så ble det kemnerkontoret, men året før jeg skulle tre av etter 29 år i kommunen, ble jeg rammet av hjerneslag, og takket for meg i arbeidslivet.

Misjonshuset
Selv om han ble syk den gang, er hverdagen mer enn god nok for 85-åringen.

- Jeg kan nok glemme litt i løpet av døgnets timer, men jeg føler meg sprek og frisk, og som jeg nevnte innledningsvis; Ut på tur i naturen, det er medisin for meg, sier John.

Selv om han alltid har vært en naturens mann, har han også tilbragt mange timer innendørs, som blant annet i Misjonshuset inne i byen, og fire perioder (16 år til sammen) som politiker for KrF i Bystyresalen.

Formann
- Jeg ble med i Misjonshuset etter at jeg kom til byen den gang på 1950-tallet. Og der har jeg gått gradene i både gutte- ungdoms og hovedforeningen, og jeg har vært formann i de nevnte foreningene i tur og orden, sier Viste.

I politikken begynte han på begynnelsen av 1980-tallet, og det var i den nest siste perioden at hjerneslaget rammet. Han ble valgt inn også i nest siste periode, men var ikke så aktiv som før, selv om hodet var på «rett plass».

- Man trenger jo ikke gå opp på talerstolen for å si sin mening, sier ex-politikeren i dag under telefonintervjuet vi har ute fra hver vår bopel ute på Flekkerøy.

Artikkelen fortse
-Fotografering er jo en spennende greie, sier John Viste, her foran huset sitt på Flekkerøy. (Foto: Arild Hansen).

Mange bilder
- Fotografering er jo en spennende greie. Har alltid vært nysgjerrig på dette. Helt fra de eldgamle kameraene og frem til dagens enkle mobiltelefoner. Jeg har et stort lagret arkiv, og jeg liker å ta bilder, og filmer det jeg mener passer inn å vise på direkten, sier John.

Sist artikkelforfatteren så han i sving, var under det gigantiske «Mannsmøte» i Flekkerøyhallen i begynnelsen av måneden. Da tok han bilder og filmet, og la det ut på «Flekkerøysiden» til manges store glede.

Hjemmeside
- Jeg har jo min egen hjemmeside som jeg startet for 30 år siden, men nå er det jo Facebook det handler om for folk flest, sier John Viste.

Nyt, og gled dere over måkefilm han har sendt fra skibbu-taket i Vragesløyfen og videre til N247.  
Sist oppdatert 20.03.2020 klokken 19:09 av Nicolai Prebensen

Her er John Viste fotografert foran skibbu-taket hvor han lagde filmsnutten av de to måkene forleden dag på Flekkerøy. (Foto: Arild Hansen)

Måkefilm (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no