80 års-jubilanten Torbjørn Haugen hjemme på trappa. Dagens feiring foregår i hjemmekarantene sammen med Mary Ann. (Foto: Jon Aamodt)

Feirer 80-årsdagen i karantene

  Jon Aamodt
  20. mars 2020
  20:38
Torbjørn Haugen som sammen med bror Aimar er kjent for mange Søgne-folk som de tidligere eierne og driverne av Haugensenteret på Tangvall, og ikke minst dagligvarebutikken som i dag er blitt til Coop Mega Søgne, fyller 80 år fredag 20. mars. 

- Femtiårsdagen hans ble feiret med stor festivitas og korpsmusikk i butikken på Tangvall. Denne gangen hadde vi tenkt å overraske han med kake og familiefest på den store dagen, men nå må han feire hjemme sammen med kona Mary Ann, sier Frank og Wenche, sønn og datter til jubilanten.

Karantenereglene som for tiden gjelder her i landet, har nemlig ført til at jubilanten som sist lørdag kom hjem fra ferieopphold i utlandet nå er inne i en 14-dagers karantene. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Derfor kommer vi ikke på besøk i dag. Overraskelsen får komme på et senere tidspunkt, sier de to. 

Lang karrière som kjøpmann
Mange Søgne-folk har opp gjennom årene gjort sine innkjøp i butikkene til Torbjørn og Aimar Haugen. De to brødrene startet sine karrièrer tidlig som ansatte hos sin far Bjørgulv som fra 1937 drev dagligvarehandel på Lunde. 

I 1968, Tangvalls spede begynnelse som kommunesentrum, etablerte de sin første butikk på Tangvall, i bygget som i dag huser butikken Unik. Syv år senere hadde virksomheten vokst ut av lokalet og flyttet inn i eget nybygg like ved siden av, bygget hvor blant andre Søgne Blomster, Zeppelin og Kozmos holder til i dag. 

- Også dette lokalet ble etter hvert for trangt for dagligvarebutikken som stadig vokste, og i 1981 var det klart for innflytting i bygget hvor vi i dag holder til, sier Frank.

- Ofte å se med feiekosten
Brødrene Torbjørn og Aimar avsluttet sin virksomhet som kjøpmenn da de 1.1.1996 solgte butikkdriften. Bygningsmassen i det som er blitt til Haugensenteret beholdt de helt fram til 1. januar 2014, men selv om de hadde trukket seg ut som kjøpmenn var det nok mange Søgne-folk som fremdeles møtte på Torbjørn med feiekosten og til tider også med egen feiemaskin på uteområdene ved butikkene. 

- De likte å ha orden på ting, sier søsknene. 

Lang familietradisjon forsetter
Mange er de som har hatt sin arbeidsplass i Haugen-brødrenes butikker som i tillegg til den nedlagte butikken på Lunde og den fortsatt oppegående butikken på Tangvall også i en periode inkluderte butikk i Brennåsen senter. 

- Vi har i dag fremdeles ansatte som startet hos Torbjørn og Aimar, og som nå har vært i jobb over 40 år i butikken, tilføyer Frank. 

Frank er i dag butikksjef i Coop Mega Tangvall, og med seg i driften har han også Bernt, sønn til Aimar Haugen. Familietradisjonen skulle dermed være sikret i mange år fremover. 

N247 gratulerer jubilanten og håper anledningen kan feires tilbørlig når karantenetiden er over!
Sist oppdatert 20.03.2020 klokken 22:22 av Nicolai Prebensen


Haugensenteret på Tangvall med dagens Coop Mega var i mange år fast arbeidsplass for jubilant Torbjørn Haugen. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no